Nalazite se u > NERAZVRSTANO > opis lovišta
Zajedničko otvoreno lovište: VIII/121 - "KLANA"
Karta lovišta nalazi se ovdje.

Nalazi se u zapadnom dijelu Primorsko – goranske županije, uz granicu s Republikom Slovenijom, u zaleđu grada Rijeke u neposrednoj blizini Klane. Lovište je gotovo u potpunosti prekriveno šumskom vegetacijom uz manje dijelove livada i pašnjaka. Lovište je veoma pregledno i dostupno jer uz njega prolazi glavna prometnica Rijeka – Pasjak – Trst, a i ispresijecano je lokalnim cestama.

Površina lovišta: ukupna 3.160 ha od toga lovnih 2.494 ha

Divljač u lovištu

Glavne vrste divljači

Bonitet lovišta

Lovnoproduktivna površina (LPP)

Matični fond

Odstrjel

Trofejni prvaci

ha

grla

CIC-ovih bodova

Jelen obični

193,09

Srna obična

111,55

Divlja svinja

118,20

Sporedne vrste divljači značajnije za lovstvo jesu: muflon (2 grla), smeđi medvjed (bez odstrjela), jazavac (2 grla) i lisica (11 repova), a od migratornih vrsta prepelica pućpura (74 kljuna) i šljuka bena (74 kljuna). Brojke u zagradi označavaju prosječni godišnji odstrjel.

Lovnogospodarska i lovnotehnička opremljenost lovišta

U lovištu se nalazi 9 hranilišta, 16 pojilišta, 65 solišta, 5 automatskih hranilica i 11 kaljužišta te 5 visokih zatvorenih čeka i 8 visokih otvorenih čeka.

Popratni sadržaji u lovištu

Poseban lovački užitak može se doživjeti na poznatoj Grmadi ponad Klane uživajući u jelenskoj rici te opustiti u dvjema prekrasnim lovačkim kućama u lovištu. Lovozakupnik u svrhu komercijalnog lova ima 74 kljuna prepelice pućpure te 74 kljuna šljuke bene. Važnije manifestacije u lovištu su godišnjica otvaranja lovačke kuće Lisac koja se održava 20. srpnja te proslava Dana domovinske zahvalnosti koji se obilježava 5. kolovoza svake godine.

Lovozakupnik: Lovačko društvo „Zec“ Klana, 51217 Klana, Klana bb