Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Lovačka liga Lovačkog saveza LS PGŽ-e
Lovačka liga Lovačkog saveza LS PGŽ-e
      U 2024. godini Lovački savez Primorsko-goranske županije organizirati će natjecanje u lovnom streljaštvu puškama sačmaricama. Temeljem prijedloga Povjerenstva za lovno streljaštvo, Lovački savez Primorsko-goranske županije je odredio datume četiri kola Lovačke lige:
 
          1. kolo (lovački trap), 21.4.2024. godine na strelištu u Puntu (LD „Šljuka" Krk) s početkom u 9:00 sati,
          2. kolo (lovački trap), 9.6.2024. godine na strelištu „Cetin" kraj Vrbovskog (LD „Jelenski jarak" Vrbovsko) s početkom u 9:00 sati
          3. kolo (lovački trap), 23.6.2024. godine na strelištu „Kamensko" u Stubici (LU Lipov vrh" Severin-Lukovdol) s početkom u 9:00 sati
          4. kolo (lovački trap), 14.7.2024.godine na strelištu „Suho polje" kraj Krmpota (LD „Gradina" Novi Vinodolski) s početkom u 9:00 sati.
 

      Ekipu svakog lovačkog društva/udruge čini 3 člana, a može se natjecati i pojedinačno. Natjecanja se provode kroz dvije serije po 25 letećih meta, prema pravilniku Hrvatskog lovačkog saveza, koji je donešen u 2023. godini.

      Pravilnik je prilagođen lovcima pa je za ovo natjecanje (lovački trap), dovoljna je lovačka puška sačmarica  streljačka mjesta su bliže rovu i kutevi meta su manji od streljačkog trapa, a pripremni položaj lovaca za gađanje je lovački stav (temeljem Pravilnika Hrvatskog lovačkog saveza).

      Pravo nastupa imaju svi lovci koji su članovi lovačkih društava/udruga, članica našeg Saveza, a najbolja ekipa će nastupiti na 2. memorijalnom kupu „Đuro Dečak" koja će se ove godine održati u Virovitici (datum još nije utvrđen).

      Lovački savez Primorsko-goranske županije će osigurati leteće mete za sva četiri strelišta, na svakom kolu medalje za pojedince i na kraju pehare za ekipe i medalje za prva tri mjesta.

 

Pravilnik o lovnom streljaštvu (HLS)