Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Pripreme za 3. RIKAFEST
Pripreme za 3. RIKAFEST
     U prostorijama Grada Delnica održan je prvi sastanak na temu organizacije 3. RIKAFEST-a, koji će se držati 24. kolovoza 2024. godine, na kojem su prisustvovali dr. sc. Josip Malnar, predsjednik Lovačkog saveza PGŽ-e i Bojan Marković, tajnik Lovačkog saveza PGŽ-e. Ispred Grada Delnica sudjelovali su gradonačelnica Katarina Mihelčić, pročelnik Odjela za lokalnu samoupravu Tomislav Mrle, direktorica KTD Risnjak- Delnice d.o.o. Iva Žagar i v.d. pročelnika Odjela za komunalni  sustav Goranka Kajfeš. 3. RIKAFEST, koji će se već tradicionalno održati u Delnicama, kroz svoj jednodnevni program promovirati će lovstvo svojim sadržajem i atraktivnošću te raznolikost turističke ponude goranskog kraja.
 
     Hrvatski lovački savez i Lovački savez Primorsko-goranske županije potvrdio je potporu i sudjelovanje u aktivnostima i organizaciji 3. RIKAFEST-a u Delnicama na državnoj razini, na kojem će se održati natjecanje u oponašanju rike jelena, natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša, smotra rogista i lovačkih pjevačkih zborova te smotra lovačkih pasa.
 
     Grad Delnice će u suradnji s ostalim članovima organizacijskog odbora Grada organizirati kulturno-zabavne sadržaje tijekom cijelog dana posvećenog lovstvu i lovnom gospodarenju, osigurati ugostitelje, a u večernjim satima nastupiti će klapa Intrade ili Miroslav Škoro.
 
     Do početka 3. RIKAFEST-a održati će se još nekoliko sastanaka, kako bi uspješno organizirali navedenu manifestaciju, na zadovoljstvo svih lovkinja i lovaca, te svih onih koji će prisustvovati na ovoj raritetnoj manifestaciji u Republici Hrvatskoj.