Nalazite se u > NERAZVRSTANO > opis lovišta
Zajedničko otvoreno lovište: VIII/122 - "MATULJI"
Karta lovišta nalazi se ovdje.
 

Ovo lovište nalazi se u pojasu opatijskog zaleđa na istočnim padinama Učke. Nadmorska visina lovišta kreće se od morske razine pa sve do 706 metara. Uz urbanizirane dijelove lovišta kao što su Opatija, Matulji i lokalna manja naselja, ostalo lovište prekriveno je šumskom vegetacijom primorskih šumskih zajednica. Kroz njega prolaze mnoge prometnice prema Istri i Sloveniji tako da je lovište otvoreno i lako dostupno.

 

Površina lovišta: ukupna 2.681 ha, od toga lovnih 1.836 ha. 

 

Divljač u lovištu:

Glavne vrste divljači

Bonitet lovišta

Lovnoproduktivna površina (LPP)

Matični fond

Odstrjel

Trofejni prvaciha

grla

grla

CIC-ovih bodova


Srna obična

III

1439

49

13

131,00


 

Sporedne vrste divljači značajnije za lovstvo jesu: divlja svinja (5 grla), jazavac (2 grla), kuna bjelica (4 repa), zec obični, puh veliki, lisica (10 repova) i šojka kreštalica (20 kljunova), a od migratornih vrsta prepelica pućpura, šljuka bena (60 kljunova) i golub grivnjaš. Brojke u zagradi označavaju prosječni godišnji odstrjel.

 

Lovnogospodarska i lovnotehnička opremljenost lovišta

U lovištu se nalazi 27 solišta, 1 automatska hranilica, 3 kaljužišta i 4 pojilišta.

 

Popratni sadržaji u lovištu

U svrhu komercijalnog lova, lovozakupnik je na raspolaganje stavio 60 kljunova šljuke bene za odstrjel. Za smještaj gostiju, uvijek ima mjesta u hotelsko – ugostiteljskim objektima diljem Opatije i Matulja. Grad Kastav obiluje povijesnim znamenitostima, pa je on svakako nezaobilazna destinacija ovog područja. Kao i ostala primorska mjesta i ova su obuhvaćena godišnjim karnevalom što se uzima za najveće događanje u godini.

 

Lovozakupnik: Lovačko društvo "Lane" Opatija, 51410 Opatija, Križišće 3