Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Županijsko prvenstvo u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru
Županijsko prvenstvo u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru
     U gateru „Radinje", LD-a „Vinodol" Novi Vinodolski, u organizaciji Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije i navedenog društva, u lovištu VIII/8 - „Košutnjak", 13. listopada održano je Županijsko natjecanje u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru. Lovnokinološki suci Miroslav Grgurić iz LS Primorsko-goranske i Zdenko Legović iz LS Istarske županije ocjenjivali su ponašanje na pucanj na povodniku, pretraživanje terena, glas kod oblajavanja na mjestu, njuh,  oštrinu na divljač, glas u gonjenju te poslušnost i vodljivost 12 pasa koji su pristupili samom natjecanju.

     Prvak županije postao je njemački lovni terijer Don, vlasnika Ivana Jakovca iz LD-a "Jelen" Skrad - Ravna Gora sa 176 bodova, dok je titulu viceprvaka osvojio njemački lovni terijer Nisan von Stattenberg, vlasnika Dragutina Kovačevića iz LD "Srnjak" Fužine - Lokve sa 171 bodo. Treće mjesto pripalo je njemačkom lovnom terijeru Baku od Zumbara, vlasnika Mladena Vukelića iz LD-a "Tetrijeb" Delnice. 

     Županijski prvak i viceprvak predstavljati će Lovački savez Primorsko-goranske županije na 10. kupu HLS-a u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru u Gračacu.