Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Županijsko prvenstvo u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru
Županijsko prvenstvo u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru
     U gateru „Šerementovo“, LD-a „Jelen“ Skrad-Ravna Gora, okupilo se 17 lovaca, članova Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije sa svojim vjernim pratiteljima kako bi najbolji ponijeli titulu pobjednika na županijskom prvenstvu u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru. Natjecanju je prethodilo okupljanje pored lovačke kuće „Šerementovo“  i službeno otvorenje na kojem je sve prisutne pozdravio predsjednik društva-domaćina, Miroslav Gašparac.

     Pobjednik natjecanja bio je Davor Rubčić sa njemačkim lovnim terijerom Bosom iz LD-a „Košutnjak“ Novi Vinodolski, osvojivši 184 boda. Drugo mjesto osvojio je Dino Horvat sa njemačkim lovnim terijerom Destroyer von Renbrad-om iz LD-a „Tuhobić“ Krasica sa 182 boda, dok je treće mjesto zauzeo Ladislav Podnar iz LD „Jelen“ Skrad-Ravna Gora sa alpskim brak jazavčarom Brikom sa 175 bodova. Dvoje prvoplasiranih predstavljati će Lovački savez Primorsko - goranske županije na državnom prvenstvu u Garčinu.

     Županijsko prvenstvo sudili su provjereni lovnokinološki suci Miroslav Grgurić iz LS Primorsko-goranske županije i Zdenko Legović iz LS Istarske županije, napomenuvši da je devet pasa (osam pasa bilo je diskvalificirano) pokazalo vrlo dobru kvalitetu u radu na divlju svinju.

     Treba napomenuti da je navedeno natjecanje, osim Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije sufinancirala i Primorsko-goranska županija.

Bojan Marković, dipl.ing.šum.