Županijsko prvenstvo u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru
Županijsko prvenstvo u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru      Već tradicionalno, u gateru „Šerementovo“, u organizaciji Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije i Lovačkog društva „Jelen“ Skrad - Ravna Gora, u lovištu VIII/117 - „Rudač II“, 2. listopada održano je Županijsko natjecanje u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru. Na natjecanju, koje je sufinancirala i Primorsko-goranska županija, sudjelovalo je 12 natjecatelja/lovaca sa svojim vjernim pratiocima.

Lovnokinološki suci Miroslav Grgurić iz LS Primorsko-goranske i Zdenko Legović iz LS Istarske županije ocjenjivali su ponašanje na pucanj na povodniku, pretraživanje terena, glas kod oblajavanja na mjestu, oštrina na divljač, glas u gonjenju, poslušnost, njuh i vodljivost. Posebno su bili zadovoljni sa odazivom novih mladih lovaca, zaključivši da lovna kinologija u Primorsko-goranskoj županiji raste svake godine.

Prvak županije postao je lovni terijer Don, vlasnika Ivana Jakovca iz LD "Jelen" Skrad - Ravna Gora sa 189 bodova, a viceprvak je posavski gonič Aksi, vlasnika Dmitra Škorića iz LD "Jelenski Jarak" Vrbovsko sa 180 bodova.

Županijski prvak i viceprvak predstavljati će Lovački savez Primorsko-goranske županije na 7.kupu HLS-a u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u Istarskoj županiji.