Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Županijsko prvenstvo u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru
Županijsko prvenstvo u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru    U gateru „Šerementovo“, LD-a „Jelen“ Skrad - Ravna Gora, u organizaciji Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije i navedenog društva, u lovištu VIII/117 - „Rudač II“, 27.rujna održano je Županijsko natjecanje u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru.

   Lovnokinološki suci Miroslav Grgurić iz LS Primorsko-goranske i Zdenko Legović iz LS Istarske županije ocjenjivali su ponašanje na pucanj na povodniku, pretraživanje terena, njuh, glas kod oblajavanja na mjestu, oštrina na divljač, glas u gonjenju te poslušnost i vodljivost 14 pasa koji su pristupili samom natjecanju.

   Prvak županije postao je posavski gonič Amor vlasnika Antona Štefanića iz LD " Vrbnik - Garica" Krk sa 180 bodova, viceprvak je lovni terijer Don vlasnika Ivana Jakovca iz LD "Jelen" Skrad - Ravna Gora sa 179 bodova, dok je treće mjesto pripalo alpskom brak jazavčaru Boru, vlasnika mladog lovca Aleksa Šinkovca (LD ""Jelen" Skrad - Ravna Gora") sa 178 bodova.

   Županijski prvak i viceprvak predstavljati će Lovački savez Primorsko-goranske županije na 6. kupu HLS-a u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u Tijarici.

Bojan Marković, dipl. ing. šum.