Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina primio predstavnike Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije
Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina primio predstavnike Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije
     Župan Zlatko Komadina sa suradnicima primio je predstavnike Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije predvođene predsjednikom Josipom Malnarom. Tema razgovora bila je sufinanciranje programa i aktivnosti u lovstvu za 2023. godinu kroz Javni natječaj za Lovački savez Primorsko-goranske županije i njene članice, županijskim ulaganjima u aktivnosti lovstva u proteklih 5 godina te o planu mjera za sprječavanje šteta od divljači.
 
     Za 2023. godinu naš Savez planira nabavu pasa krvoslijednika koje bi koristile sve naše članice, obnovu gatera za obuku pasa glasnog gona (gateri "Šerementovo" i "Radinje), nabava strojeva i alata za radove u lovištima, te ulaganje u razvoj lovnog streljaštva i lovne kinologije. U pripremi je i knjiga „Jelen obični na području Gorskog kotara i Primorja". 
 
     Krajem ožujka ili početkom travnja održati će se svečana raspodjela tehničkih sredstava i opreme koja je sufinancirana preko Primorsko-goranske županije i Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije za lovačka društva, članica županijskog Saveza, u vidu automatskih hranilica, trimera (čistača šikara), električnih pastira, motornih pila te fotokamera koja će se održati u Brodu na Kupi, uz prisustvo medija.
 
     Od većih aktivnosti u 2023. godini je i organizacija RIKAFEST-a u Delnicama, koja se po prvi puta održala krajem mjeseca kolovoza 2022. godine (oponašanje rike jelena, natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića i izložba lovačkih trofeja - prvaka Primorsko-goranske županije). Ove godine ovo natjecanje će se održati na državnom nivou u krajem kolovoza u Delnicama, a u sklopu kojega će sudjelovati i lovački rogisti i mješoviti pjevačko-lovački zborovi.