Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Završeno županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije
Završeno županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije
     Natjecanjima u gađanju letećih meta (lovački trap i lovački parkur) i gađanjem u metu srnjaka, završeno je još jedno županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije. Natjecanja u gađanju letećih meta te u mete srnjaka na 100 metara održana su na strelištu „Vojsko" u Kukuljanovu, te, po prvi puta, na strelištu „Brdo-Lič" u Liču, lovačkog društva „Srnjak" Fužine-Lokve. Na natjecanjima je sudjelovalo 30 lovaca/strijelaca iz 11 lovačkih društava/udruga, članica Saveza.

     Predsjednik povjerenstva za lovno streljaštvo Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije Milorad Šepić pozdravio je sve natjecatelje, zaželjevši im puno uspjeha, naglasivši kolika je važnost lovnog streljaštva u Primorsko-goranskoj županiji, te prisustvo sve većeg broja natjecatelja, naročito mlađih lovaca, uzimajući u obzir da na području Primorsko-goranske županije postoje samo pet strelišta na kojima se mogu održavati navedena natjecanja.
 
     Marijan Starčević i Tino Medvidović, domaćini iz LD „Srnjak" Fužine-Lokve, iskazali su zadovoljstvo što se završno natjecanje održalo na njihovom  novootvorenom lovačkom strelištu, u nadi da će se ona i u budućnosti održavati pored lovačke kuće „Lič", u cilju popularizacije lovnog streljaštva i još uspješnijih rezultata lovaca iz naše zeleno-plave županije.
 
     Prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Mladen Superina  iz LD-a „Jelen" Čavle, drugo mjesto pripalo je Bruni Ivankoviću iz prve ekipe LD-a „Jelenski jarak" iz Vrbovskog, dok je treće mjesto, nakon raspucavanja zauzeo Mario Antolić iz LU-e „Lipov vrh" Severin-Lukovdol. Denis Cuculić, Anđelko Cuculić (oba iz LD „Kamenjarka" Kukuljanovo-Škrljevo) i Miroslav Jarabek (LD „Jelenski jarak" Vrbovsko) će sa pobjednicima činiti ekipu Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije na državnom prvenstvu u Bzenici, u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza, koje će se održati od 16. do 18. rujna 2022. godine.
 
     Ekipni županijski prvaci, postali su lovci iz LD-a „Kamenjarka" Kukuljanovo-Škrljevo sa ukupno 145 postignutih pogodaka, drugo mjesto zauzeli su članovi LD-a „Jelen" Čavle sa 142 pogodaka, dok je treće mjesto osvojila prva ekipa LD-a „Jelenski jarak" Vrbovsko sa 135 postignutih pogodaka.

     Nakon službenog natjecanja u Liču, natjecatelji/lovci po prvi puta gađali su u siluetu vepra u trku, koja je prošle godine marljivim trudom članova LD-a „Srnjak" Fužine-Lokve otvorena za lovačke treninge i natjecanja.

     U organizaciji navedenih natjecanja, osim Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije, sudjelovala je i Primorsko-goranska županija.