Potpisivanje Sporazuma o načinu osiguravanja financijskih sredstava za uredno izvršenje zakupa zajedničkih lovišta na području PGŽ      U srijedu, 3. veljače 2016. godine, u sjedištu Primorsko-goranske županije, župan Zlatko Komadina i predsjednik Hrvatskoglovačkog saveza Đuro Dečak potpisali su Sporazum o načinu osiguravanja financijskih sredstava za uredno izvršenje zakupa zajedničkih lovišta na području Primorsko-goranske županije.
     Povodom inicijative Lovačkog saveza PGŽ, a Odlukom Županijske skupštine,
Primorsko-goranska županija je odobrila dopunu instrumenta osiguranja financijskih sredstava za uredno izvršenje zakupa zajedničkih lovišta na području Primorsko-goranske županije na način da se, uz do sada propisane bankarske garancije ili mjenice s avalom banke, lovozakupnicima, koji su članice Hrvatskog lovačkog saveza, kao dužnicima, dopušta da kao valjani instrument osiguranja financijskih sredstava za uredno izvršenje ugovornih obaveza dostave mjenicu s avalom Hrvatskog lovačkog saveza.
     Prijedlog je obrazložen time što su bankarske garancije prekomjerno otegotne
i skupe za lovozakupnike prava lova te da se, u praksi, gotovo nikad ne aktiviraju. S obzirom na to da je Hrvatski lovački savez financijski sposoban jamčiti svim lovozakupnicima za njihove preuzete obveze te se prihvaćanjem njih kao mjeničnog jamca ne dovodi u pitanje eventualna naplata osiguranih financijskih sredstava i pojednostavljuje se postupak i značajno smanjuju troškovi, prijedlog LS PGŽ se podržao.
     Predsjednik HLS Đuro Dečak istaknuo je da Savez okuplja 1050 udruga s
62000 lovaca. Primorsko-goranski lovački savez je po brojnosti među većim savezima u Hrvatskoj, a po organiziranosti u Primorsko-goranskoj županiji ima najmanje problema, rekao je Dečak.
     Župan Komadina zahvalio je lovcima na suradnji prilikom rješavanja problema
izlova alohtone divljači na području kvarnerskih otoka, istaknuvši da su lovci nositelji brojnih aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama.