Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Posjeta 21. Međunarodnom sajmu „Lov, ribolov, priroda, turizam“ u Varaždinu
Posjeta 21.  Međunarodnom sajmu „Lov, ribolov, priroda, turizam“ u Varaždinu      Od 7. do 9. listopada održana je najveća sajamska manifestacija u Hrvatskoj vezana uz lov, 21. Međunarodni sajam „Lov, ribolov, priroda, turizam“ u Varaždinu. Na Sajmu je i ove godine oko 100 izlagača iz čak deset zemalja, a osim sajamskom ponudom, posjetitelje privlače i popratnim programima.

     Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak kazao je da Savez ovu manifestacijupodržava od prvog dana. „Hrvatska je poznata lovačka destinacija u cijeloj Europi, a najbolje mjesto okupljanja su upravo ovakvi sajmovi. Lovci su nezaobilazan čimbenik održavanja ravnoteže u prirodi,a pred nama su mnogi zadaci s ciljem očuvanja čistoće vrste“, istaknuo je te dodao kako je interes mladih za lovstvom velik te da je u proceduri zakon koji bi omogućio polaganje lovačkog ispita mladima od 16 godina.

Lovački savez Primorsko-goranske županije svake godine organizira posjet ovom sajmu za sve članice Saveza, te smo ove godine prisustvovali na otvorenju ovoga sajma (7. listopada).