Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Natjecanje u gađanju puškama s užlijebljenim cijevima na siluetu vepra u trku na 50 m
Natjecanje u gađanju puškama s užlijebljenim cijevima na siluetu vepra u trku na 50 m

     Lovački savez Istarske županije u suradnji sa lovnim uredom Pazin, u lovištu XVIII/118 - „Pazin", kojem gospodari LD „Vepar“ Pazin, u subotu 3. lipnja u Lindaru, organizirao je Drugo županijsko lovačko natjecanje u gađanju puškama s užlijebljenim cijevima na siluetu vepra u trku na 50 m koja je vođena na daljinsko upravljanje.


     Svaki lovac natjecatelj imao je mogućnost pucati tri puta u većeg vepra koji se kretao u lijevo i tri puta pucati u manjeg vepra koji se kretao u desno, u vidljivom prostoru od deset metara. Na lovačkom gađanju sudjelovali su lovci svih sedam Lovnih ureda Lovačkog saveza Istarske županije, te trojica lovaca predstavnika Policijske uprave Istarske i trojica lovaca predstavnika našeg Saveza.


     Od ukupno 27 natjecatelja, u pojedinačnoj konkurenciji pobijedio je Franko Fattor iz LU „Buje“, drugo mjesto osvojio je Danijel Učkar iz LU „Pula“, dok je Mario Antolić, član LU „Lipov vrh“ Severin - Lukovdol,  iz Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije zauzeo treće mjesto.


     U ekipnom poretku, od ukupno devet ekipa, najuspješnija je bila ekipa Lovnog ureda iz Buja, drugoplasirana je bila ekipa iz Pule, a trećeplasirana ekipa iz Lovačkog saveza Primorsko- goranske županije.


Izvor: LS Istarske županije

Foto: Bojan Marković