Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Izlet u Salzburg na sajam lova i ribolova „Hohe Jagd & Fischerei“
Izlet u Salzburg na sajam lova i ribolova „Hohe Jagd & Fischerei“      Lovački savez Primorsko-goranske županije 24. veljače 2024. godine organizirao je jednodnevni izlet u Salzburg na sajam lova i ribolova za predstavnike lovačkog društva/udruge, članice našeg Saveza.
 
     Već desetljećima je Hohe Jagd & Fischerei (Međunarodni sajam lova iribolova) jedan od najuglednijih i najvećih sajmova za lov, ribolov i aktivnosti u prirodi u regiji Alpe-Jadran-Dunav. Na sajmu 2023. godine predstavile su se 432 tvrtke iz 36 država, a obišlo ih je više od 44.000 posjetitelja, dok se ove godine koji se održao od 22. do 25. veljače na Sajmu u prostorijama Messezentrum u Salzburgu prijavio 441 izlagač, a sajamski prostori su uređeni u sedam hala od čega je 3.5 hale predviđeno za segment lova, pola hale za ribolov, a ostali prostor za sve druge sadržaje.

     Sam sajam pobudio je velik interes lovaca, ribića i ljubitelja prirode, na kojem su domaći i inozemni izlagači u 7 dvorana prikazali najnovija dostignuća vezana uz proizvodnju oružja i streljiva, lovačke i ribolovne opreme, lovno-tehničkih objekata, lovačke odjeće i obuče i terenskih vozila. Uz sve to, prikazan je i veliki broj prezentacija vezanih uz obuku pasa, organizaciji lovova, bolestima divljači i svih ostalih tema u svrhu unapređenja i razvoja lovstva i lovnog gospodarenja.