Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Ekipa Lovačkog saveza PGŽ-e prva na održanom 8. lovačkom natjecanju Lovačkog saveza Istarske županije
Ekipa Lovačkog saveza PGŽ-e prva na održanom 8. lovačkom natjecanju Lovačkog saveza Istarske županije

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera protiv korona virusa, Lovački savez Istarske županije u suradnji sa lovnim uredom Buzet, poglavito sa LD "Ćićarija" Lanišće, u subotu 10. 7. 2021. godine, u lovištu XVIII/109 - "Ćićarija", vezano za kampanju "Siguran lov”, i kvalifikacijama za državno prvenstvo, te u skladu sa Pravilnikom o načinu uporabe lovačkog oružja i naboja, te Pravilnikom o uvjetima i načinu lova, nošenju lovačkog oružjja, Lovački savez Istarske županije organizirao je lovačko gađanje puškama s užljebljenim cijevima u metu srnjaka na udaljenosti 110 m. Na lovačkom gađanju sudjelovali su ekipe sedam Lovnih ureda u Istarskoj županiji,  ženska ekipa Lovačkog saveza Istarske županije, te ekipe Lovačkog saveza Kopar, Policijske uprave Istarske, te Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije, ukupno njih šezdeset i dva lovaca.    

 

     Ekipa Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije, u sastavu Ivan Jukić, Tino Medvidović, Mladen Mijjančić, Tomica Nikolić, Branislav Samsa i Ivan Orešković, osvojila je 1. mjesto na održanom 8. lovačkom natjecanju Lovačkog saveza Istarske županije u gađanju lovačkim puškama s užljebljenim cijevima u metu srnjaka na udaljenosti 110 m. Drugo mjesto osvojio je LU Buzet, dok je treće mjesto osvojila ženska ekipa iz LS Istarske županije.

 

     Svrha gađanja bila je i demonstracija ispravnog pojedinačnog lova, koje je ujedno i preporuka svim lovačkim društvima, udrugama da prije početka lova na krupnu divljač organiziraju prethodnu provjeru preciznosti lovačkog oružja s užlijebljenim cijevima i strjeljačku preciznost lovca.