Državno prvenstvo u lovnoj kinologiji Hrvatskog lovačkog saveza u Primorsko-goranskoj županiji
     U lovištima kojima gospodare članice Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije održano je državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza na 12. lovnokinološkom kupu „Sv. Hubert" i 11. kupu za pse glasnog gona na divlju svinju u gateru.

Svečano otvorenje održalo se 5. studenog u Domu kulture u Novom Vinodolskom, kojem je prethodio službeni sastanak sa lovnokinološkim sucima te  utvrđivanje pravila oba natjecanja. Nakon svečanog otvorenja državnog prvenstva, okupljenim natjecateljima i njihovim županijskim predstavnika, obratili su se Petar Mamula, zamjenik župana Primorsko-goranske županije te Tomislav Cvitković, gradonačelnik Novog Vinodolskog.

Predsjednik povjerenstva za lovnu kinologiju Hrvatskog lovačkog saveza i dopredsjednik HLS-a Mladen Balić vodio je samo izvlačenje brojeva natjecatelja za šest baterija u kojima se održalo državno prvenstvo, kao i za natjecatelje u gateru. Dio natjecatelja, kinoloških sudaca i predstavnika Hrvatskog lovačkog saveza noćilo je u hotelu Lišanj u Novom Vinodolskom, dok su natjecatelji na 11. kupu za pse glasnog gona na divlju svinju u gateru bili smješteni u pansionu Bijela ruža u Ravnoj Gori.

Na 12. lovnokinološkom kupu „Sv. Hubert" (ptičari) sudjelovalo je 15 lovačkih saveza te Lovački savez Grada Zagreba, dok su u istoj konkurenciji lovački savezi iz Varaždinske i Zadarske županije imali i svoje predstavnice. U šest baterija, u lovištima VIII/123 – „Vinodol" (lovoovlaštenik LD „Vinodol" Vinodol), VIII/112 - "Vranjak" VIII/115 - "Petehovac" (lovoovlaštenik LD „Tetrijeb" Delnice) i VIII/113 - "Višnjevica" (lovoovlaštenik LD „Jelen" Skrad-Ravna Gora) održano je natjecanje za 45 lovaca i 2 lovkinje, pod suđenjem lovnokinoloških sudaca iz Hrvatskog lovačkog saveza. Po vrlo vjetrovitom vremenu, u ekipnoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa iz Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije (163 boda), drugo mjesto osvojila je ekipa Lovačkog saveza Zadarske županije (162 boda) a treće mjesto osvojili su lovci iz Lovačkog saveza Zagrebačke županije sa 149 osvojenih bodova. Ekipi Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije postolje je izmaklo za 4 boda.
     U pojedinačnoj konkurenciji, nakon baraža, prvak je postao Marino Pernar iz Lovačkog saveza Zadarske županije, drugi je bio Josip Kovačević iz Lovačkog saveza Splitsko-dalmatinske županije dok je treće mjesto osvojio Joso Vrkljan iz Lovačkog saveza Ličko-senjske županije.
U konkurenciji lovkinja, prvo mjesto osvojila je Ivana Pernar (LS Zadarske županije) a drugo mjesto zauzela je Andreja Farkaš (LS Varaždinske županije).

U gateru „Šerementovo", lovoovlaštenika LD „Jelen" Skrad-Ravna Gora, na 11. kupu za pse glasnog gona na divlju svinju u gateru u ekipnoj konkurenciji, prvaci su postali natjecatelji iz Lovačkog saveza Karlovačke županije sa 387 bodova, drugo mjesto osvojila je ekipa Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije sa 385 osvojenih bodova, dok su treće mjesto osvojili lovci iz Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije sa 383 bodova.
     Prvak u pojedinačnoj konkurenciji postao je Franjo Križanac (LS Splitsko-dalmatinske), drugo mjesto pripalo je Krunoslavu Milanoviću (LS Zagrebačke županije) a treće mjesto osvojio je Ivica Furač (LS Karlovačke županije).

Proglašenje pobjednika održano je u Domu kulture u Ravnoj Gori.

Prema riječima svih sudionika, organizacija Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije je bila na vrhunskoj razini, a posebnu pažnju plijenile su izložbe trofeja, u sklopu svečanog otvorenja i proglašenja pobjednika. Tereni na kojima su se odvijala natjecanja su bila izvanredno pripremljena, što bez potpore lovaca iz matičnih društava ne bi bilo izvedivo.

Lovački savez Primorsko-goranske županije se i ovim putem zahvaljuje na dodijeljenom domaćinstvu državnog prvenstva Hrvatskog lovačkog saveza u lovnoj kinologiji, a posebne zahvale idu gradu Novom Vinodolskom i općini Ravna Gora, te svim lovcima, matičnim članovima društava, u čijim lovištima se i odvijalo natjecanje