Nalazite se u > Vijesti iz saveza
1. kolo natjecanja u lovnom streljaštvu Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije
1. kolo natjecanja u lovnom streljaštvu Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije
     Na strelištu pored Punta na otoku Krku održano je 1. kolo natjecanja u lovnom streljaštvu Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije, u disciplini lovački trap. Na natjecanju je sudjelovalo 22 lovaca iz 8 lovačkih društava, članica Saveza. Po sunčanom vremenu, natjecalo se u dvije serije u gađanju 25 letećih meta.
 
     U pojedinačnoj konkurenciji, nakon prvog kola, Vladimir Babić iz LD „Šljuka" Krk i Anđelko Cuculić iz LD „Kamenjarka" Kukuljanovo-Škrljevo pogodili su 42 leteće mete, no zbog boljeg rezultata u drugoj seriji, Vladimir Babić zauzima prvo mjesto. Nevio Cuculić iz LD „Kamenjarka" Kukuljanovo-Škrljevo i Miroslav Jarabek iz LD „Jelenski jarak" iz Vrbovskog zauzimaju treće, odnosno četvrto mjesto sa 40 pogođenih letećih meta. 

     Ekipno prvo mjesto zauzimaju članovi prve ekipe LD „Jelenski jarak" Vrbovsko sa 109 bodova, LD „Jelen" Čavle nalazi se na drugom mjestu sa 100 bodova, a trećem mjestu trenutno se nalazi LD „Šljuka" Krk sa 98 bodova.

     Prije samog natjecanja, Milorad Šepić, predsjednik Povjerenstva za lovno streljaštvo upoznao je sve natjecatelje sa pravilima natjecanja te održavanju županijskih natjecanja, nakon kojeg će najboljih 6 lovaca/strijelaca predstavljati županijsku ekipu na državnom prvenstvu koje se već tradicionalno, održava u Bzenici. U ime domaćina, Filip Vasilić se zahvalio svim prisutnima na dolasku otvorenja sezone natjecanja u lovnom streljaštvu našeg Saveza, zaželjevši im puno uspjeha.

   Prema kalendaru natjecanja u lovnom streljaštvu za 2023. godinu, sljedeće natjecanje održati će se u nedjelju, 28.svibnja 2023. Stubica, na strelištu „Kamensko" pored Stubice, također u disciplini lovački trap.
 
 
 
Tekst i foto: Bojan Marković