Nalazite se u > NERAZVRSTANO > opis lovišta
Državno otvoreno lovište: VIII/19 - "RISNJAK"
Karta lovišta nalazi se ovdje.

Obuhvaća prostor od Broda na Kupi do Kuželja, južno od rijeke Kupe i Nacionalnog parka Risnjak do Gornjeg Jelenja. Lovište je pokriveno prebornim šumama s mnogo livada, a obuhvaća i gornje jezero u Mrzloj Vodici. Visinska razlika je od 221 m u Brodu na Kupi do 1.154 m (vrh Drgomlja). Uvjeti za život divljači su dobri s obzirom na izvore hrane i vode. Klima je kontinentalna, a vegetacijski je najzastupljenija zajednica jele, smreke i bukve.

Površina lovišta: ukupna 14.716 ha, od toga lovnih 14.106 ha.

Divljač u lovištu

Smeđi medvjed

I

488,11

Sporedne vrste divljači značajnije za lovstvo jesu: zec obični, lisica, jazavac, divlja patka gluhara, a od migratornih vrsta šljuka bena (120 kljunova), šljuka kokošica (120 kljunova), prepelica pućpura (300 kljunova), puh veliki. Brojke u zagradi označavaju prosječni godišnji odstrjel.

Lovnogospodarska i lovnotehnička opremljenost lovišta

U lovištu se nalazi 157 solišta, 48 hranilišta, 109 pojilišta – lokvi, 73 kaljužišta, 3 mečilišta, 10 visokih zatvorenih čeka i 10 visokih natkrivenih čeka.

Popratni sadržaji u lovištu

Izvan lovišta je moguće osigurati usluge smještaja i prehrane kako u privatnom smještaju, tako i u obližnjim hotelima (hotel „Risnjak“ u Delnicama, hotel „Mance“ u Brodu na Kupi, motel u Crnom Lugu). Od zaštićene prirodne baštine izdvajaju se NP Risnjak, park - šuma Japlenški vrh i špilja Hajdova hiža, a kulturnu baštinu obogaćuje postav kiparske radionice u Mrzloj Vodici. Stalne manifestacije održavaju se uzvodno uz rijeku Kupu, kao i brojna ribička natjecanja na jezeru u Mrzloj Vodici.

Lovozakupnik: Lovačko društvo Tetrijeb“ Delnice, 51300 Delnice,

Polane bb