Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu
Županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu

     Na strelištu u Puntu na otoku Krku, već tradicionalno, otvoreno je županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije. U gađanju letećih meta, u disciplini lovački trap sudjelovalo je 32 lovca iz 12 lovačkih društava/udruga, na kojem se po sunčanom ali vrlo vjetrovitom vremenu pucalo u dvije serije po 25 letećih meta.


     Prije samog natjecanja, Milorad Šepić, predsjednik Povjerenstva za lovno streljaštvo upoznao je sve natjecatelje sa pravilima natjecanja te održavanju 6. kola, nakon kojeg će najboljih 6 lovaca/strijelaca predstavljati županijsku ekipu na državnom prvenstvu u Bzenici.


     Prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Vladimir Babić iz LD-a „Šljuka“ Krk sa 45 bodova, drugo mjesto osvojio je Sanjin Jakšetić iz LD-a „Tuhobić“ Krasica sa 37 bodova,  dok je treće mjesto izborio Bruno Kapor, član LD „Tetrijeb“ Gerovo sa  36 osvojena boda.


     Ekipno prvo mjesto osvojila je ekipa LU-e  „Lipov vrh“ Severin-Lukovdol  (94 bodova), na drugom mjestu nalaze se članovi LD „Šljuka“ Krk (92 boda), a na trećem mjestu ekipa LD-a „Lisjak“ Kastav (89 bodova).


      Prema kalendaru natjecanja u lovnom streljaštvu Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije za 2018. godinu, sljedeće natjecanje održati će se 10. lipnja, u disciplini lovački parkur, u dvije serije po 25 meta na strelištu „Vojsko“ na Kukuljanovu.


    U organizaciji navedenog natjecanja, osim Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije, sudjelovala je i Primorsko-goranska županija.


Rezultati - pojedinačno

Rezultati - ekipno


Tekst. Bojan Marković

Foto: Anđelko Cuculić