Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu
Županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu    Natjecanjem u lovačkom parkuru, lovačkom trapu, te od ove godine po prvi puta u lovačkom karabinu, članovi Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije završili su ovogodišnja županijska natjecanja u lovnom streljaštvu.

   Kroz 5. kola, prema pravilima Hrvatskog lovačkog saveza, natjecala su se 35 lovaca iz dvanaest lovačkih društava, te su polučili sljedeće rezultate: ekipno prvo mjesto osvojili su lovci Lovačkog društva „Šljuka“ iz Krka (Vladimir Babić, Filip Vasilić i Ivan Brala), drugi su lovci Lovačkog društva „Tuhobić iz Krasice (Anđelko Cuculić, Sanjin Jakšetić i Milorad Šepić), a treći strijelci prve ekipe Lovačkog društva „Jelenski jarak“ iz Vrbovskog (Damir Duić, Iko Voloder i Bruno Ivanković).


   Pojedinačno je prvi bio Vladimir Babić iz Lovačkog društva „Šljuka“ Krk sa 255 bodova, drugi Damir Babić iz Lovačkog društva „Lipov vrh“ iz Severen-Lukovdola (221 bod), a treći Filip Vasilić iz Lovačkog društva 'Šljuka' iz Krka (217 bodova).


   U lovačkom trapu pucalo se na dvije streljane - u Puntu i Stubici - u dvije serije po 25 meta, s udaljenosti od 11 metara od rova, mete su pozivane s kundakom o boku koje su kasnile kod izbacivanja. U lovačkom parkuru (Compak sporting) lovci su se natjecali na streljanama „Kamensko“ u Stubici i „Vojsko“ na Kukuljanovu, gdje za to postoji potrebna oprema koja se sastoji od šest katapulta koji su imitirali let fazana u dizanju, fazana u spuštanju, prepelicu, šljuku i patku te zeca u trku.


   Po prvi puta, na Drenovi i Stubici, svaki lovac/natjecatelj gađao je u metu srnjaka na 100 metara iz lovačkog karabina sa pet naboja.


   U organizaciji navedenih natjecanja, osim Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije, sudjelovala je i Primorsko-goranska županija.


Pojedinačan poredak - ukupno


Ekipni poredak - ukupno