Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Završetak obrazovanja u lovnoj 2017/18. godini.
Završetak obrazovanja u lovnoj 2017/18. godini.      Lovački savez Primorsko-goranske županije kontinuiranu organizira i provodi obrazovanja i osposobljavanja lovaca svojih članica. U lovnoj 2017/18. godini provedena su osposobljavanja i ispiti za zvanje lovac, lovočuvar i ocjenjivač lovačkih trofeja tijekom koje je Lovački savez Primorsko-goranske županije postao bogatiji za 42 novih lovaca, 10 lovočuvara i 6 ocjenjivača trofeja.

     Zvanje ocjenjivača trofeja steklo je svih šest polaznika seminara koji su ovladali znanjima povijesnog razvoja lovstva, lovne trofejistike, obrade i ocjenjivanja trofeja divljači, kao i pratećih propisa, u teoretskom i u praktičnom dijelu, što je posebno naglašeno po završenim ispitima. Izobrazba je provedena prema Pravilniku o osposobljavanju kadrova u lovstvu Hrvatskog lovačkog saveza tijekom dvadesetak dana odnosno 60 sati.

     U prostorijama Lovačkog saveza PGŽ-e osposobljavanje su po pojedinim ispitnim područjima, provodili licencirani predavači dr. sc. Josip Malnar, Tihomir Tondini prof. i Dean Švob dipl. ing. šumarstva. Radi se lovcima iz nekoliko lovačkih društava sa područja Primorsko - goranske županije, te jednog iz Varaždinske županije, koji će svojim znanjima obogatiti svoja društva stručnošću iz ovog područja.

     Predsjednik Lovačkog saveza PGŽ-e dr. sc. Josip Malnar se po završetku ispita obratio ocjenjivačima izrazivši pohvale na njihovom uloženom trudu, uz naglasak na neizostavnu potrebu daljnjeg učenja i usavršavanja , sa željom da se profiliraju u cijenjene stručnjake ocjenjivača trofeja.