Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Završetak obrazovanja u lovnoj 2015/16. godini.
Završetak obrazovanja u lovnoj 2015/16. godini.      Lovački savez Primorsko-goranske županije u lovnoj 2015/16. godini proveo je obrazovanja i osposobljavanja lovaca svojih članica za zvanja lovac, lovočuvar i ocjenjivač trofeja.

     Zvanje ocjenjivača trofeja steklo je svih deset polaznika seminara koji su
ovladali znanjima povijesnog razvoja lovstva, pratećih propisa, lovne trofejistike, obrade i ocjenjivanja trofeja divljači, koji su pokazali izvrsno znanje na ispitu i u teoretskom i u praktičnom dijelu, što je posebno naglašeno na završetku ispita. Izobrazba je provedena prema Pravilniku o osposobljavanju kadrova u lovstvu Hrvatskog lovačkog saveza tijekom dvadesetak dana odnosno 60 sati.

     Dr. sc. Josip Malnar, predsjednik Lovačkog saveza Primorsko-goranske
županije čestitao je svim polaznicima u ime svih članova povjerenstva koji su sudjelovali u obrazovanju, pohvalivši polaznike na uspješnom savladavanju ispita, te naglasivši da svojim stečenim znanjima obogaćuju svoja lovačka društva. Tijekom tri ispitna roka Lovački savez PGŽ-e „bogatiji“ je i za 46 lovca, te 4 lovočuvara.

     Tijekom mjeseca ožujka u planu je provedba predavanja i ispita zaprvi pregled odstreljene divljači namijenjene stavljanju na tržište kojeg će održati licencirani predavač-ispitivač dr. sc. Tibor Andreanszky.
Bojan Marković, dipl.ing.šum.