Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Završetak obrazovanja u lovnoj 2014/15. godini.
Završetak obrazovanja u lovnoj 2014/15. godini.     Lovački savez Primorsko-goranske županije kontinuiranu organizira i provodi obrazovanja i osposobljavanja lovaca svojih članica za zvanja lovac, lovočuvar i ocjenjivač trofeja. U lovnoj 2014/15. godini provedena su osposobljavanja i ispiti za zvanje lovac i lovočuvar te je Lovački savez primorsko-goranske županije postao bogatiji za 59 novih lovaca i 5 lovočuvara, a tijekom veljače ove godine provedeno je osposobljavanje za zvanje ocjenjivač trofeja.

     Zvanje ocjenjivača trofeja steklo je svih sedam polaznika seminara koji su
ovladali znanjima povijesnog razvoja lovstva, lovne trofejistike, obrade i konačno ocjenjivanja trofeja divljači, kao i pratećih propisa, koji su pokazali zavidni interes tijekom izobrazbe i znanje na ispitu i u teoretskom i u praktičnom dijelu, što je posebno naglašeno po završenim ispitima. Izobrazba je provedena prema Pravilniku o osposobljavanju kadrova u lovstvu Hrvatskog lovačkog saveza tijekom dvadesetak dana odnosno 60 sati.

     U prostorijama Lovačkog saveza PGŽ-e osposobljavanje su po pojedinim ispitnim područjima, provodili licencirani predavači Dr. sc. Josip Malnar, Tihomir Tondini prof. i Dean Švob dipl. ing. šumarstva. Riječ je o mladim lovcima iz nekoliko lovačkih društava sa područja Primorsko - goranske županije, koji će svojim novostečenim spoznajama obogatiti svoja društva stručnošću i znanjima iz ovog područja.

     Predsjednik Lovačkog saveza PGŽ Dr. sc. Josip Malnar se po završetku ispita obratio „novopečenim“ ocjenjivačima izrazivši pohvale na njihovom uloženom trudu, uz naglasak na neizostavnu potrebu daljnjeg učenja i usavršavanja u ovoj oblasti i želju da se profiliraju u cijenjene stručnjake ocjenjivača trofeja.