Nalazite se u > Vijesti iz saveza
ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ORUŽJU

        Obavještavamo Vas da je stupio je na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o oružju koji je objavljen u Narodnim novinama br. 59/2012.

Posebno Vas upozoravamo na odredbu članka 20. koja glasi:

»Nadležno tijelo oduzet će oružje kategorije C za koje je izdana potvrda o prijavljenom oružju od fizičke osobe koja prestane ispunjavati uvjete propisane člankom 10. stavkom 2. točkom 3., 4. i 5. ovoga Zakona ili uvjet iz članka 10. stavka 3. točke 1. ovoga Zakona.

Nadležno tijelo će uz lovačko oružje, streljivo, odobrenje za nabavu oružja i oružni list oduzeti i lovačku iskaznicu

         I odredbu članka 56. koja glasi:

         „Fizičke osobe koje imaju registrirano oružje dužne su u roku od 180 dana od dana stupanja na snagu ovoga Zakona izvijestiti nadležno tijelo o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite.

Fizičke osobe koje imaju registrirano oružje dužne su u roku od 60 dana od dana promjene izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite izvijestiti nadležno tijelo o nastaloj promjeni.

Fizičkim osobama koje u rokovima iz stavka 1. i 2. ovoga članka ne dostave nadležnom tijelu podatak o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite, odnosno o promjeni izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite, ukinut će se oružni list, a s oružjem će se postupiti sukladno članku 44. stavku 1. Zakona o oružju“.
 
Cjeloviti Zakon se nalazi u kategoriji Zakonodavstva na web stranicia može se pogledati i ovdje.