Nalazite se u > NERAZVRSTANO > opis lovišta
Zajedničko otvoreno lovište: VIII/101 - "KRK"
Karta lovišta nalazi se ovdje.

Odluka o ustanovljenju lovišta broj VIII/101 -"KRK"

Odluka o izmjeni Odluke o ustanovljenju lovišta broj VIII/101 -"KRK"

Lovište je smješteno na sjevernom dijelu otoka Krka,  sjeverozapadno od ceste Punat – Vrbnik i zauzima više od polovice otoka Krka. Po površini je najveće županijsko lovište. Bez obzira na naseljenost otoka divljač ima dobre uvjete za razvoj, budući da šumovitost i livadne površine omogućavaju dobra staništa, a relativno su dobri i hidrološki uvjeti. Klima je submediteranska. Prometna infrastruktura omogućuje dobru povezanost s otokom (Krčki most, Krčka zračna luka), kao i trajektne pruge koje povezuju Krk sa susjednim otocima (Cres, Rab).

Površina lovišta: ukupna 26.438 ha, od toga lovnih 23.673 ha.

Divljač u lovištu

Glavne vrste divljači

Bonitet lovišta

Lovnoproduktivna površina (LPP)

Matični fond

Odstrjel

Trofejni prvaci

ha

grla/kljunova/repova

CIC-ovih bodova

Srna obična

II

Zec obični

IV

-

Fazan obični

IV

-

Sporedne vrste divljači značajnije za lovstvo jesu: divlja svinja, lisica, kuna, šojka, vrana siva, golub pećinar, a od migratornih vrsta šljuka bena (570 kljunova), šljuka kokošica (20 kljunova) i prepelica (100 kljunova). Brojke u zagradi označuju prosječni godišnji odstrjel.

Lovnogospodarska i lovnotehnička opremljenost lovišta

U lovištu se nalazi 25 solišta, 197 pojilišta – lokvi, visokih zatvorenih čeka, visoko natkrivenih čeka i visokih otvorenih čeka (sveukupno 32), 62 visoka zasjeda.

Popratni sadržaji u lovištu

Unutar lovišta moguće je osigurati prehranu i smještaj, kao i izvan lovišta u obližnjim hotelima u Krku, Njivicama, Omišlju i Malinskoj, te u privatnom smještaju i pansionima. Posjetiteljima se preporučuje posjet špilji „Biserujka“, Krčkom sajmu, ribarskim večerima, kao i drugim prigodnim lokalnim manifestacijama.

Lovozakupnik: Lovačko društvo "Orebica" Krk, 51513 Omišalj,

Bjanižov 11