Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Svečana dodjela odlikovanja
Svečana dodjela odlikovanja

  Po završetku sjednice Izvršnog odbora Lovačkog saveza Primorsko – goranske županije u Domu kulture Dražice u prepunoj dvorani održan je svečani dio uručivanja plaketa i odličja.

   Skup je prigodnim riječima pozdravio kao domaćin Marinko Linić, dopredsjednik LS PGŽ-e. Uslijedio je ugodni i svečani dio dodjele brončanih plaketa Hrvatskog lovačkog saveza najstarijim zaslužnim lovcima, članovima LD „Košutnjak“ Novi Vinodolski Zlatku Paveliću, Ivi Peričiću i Vladimiru Jovanoviću za doprinos u razvoju lovstva, s više od 50 godina lovačkog staža.

   Osim toga, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu lovačkih odlikovanja i IO LS PGŽ-e, Hrvatski lovački savez je potvrdio odluku da se ovom prigodom dodijeli ukupno sedamdeset sedam odličja zaslužnim lovcima lovačkih udruga od čega osam I reda, dvadeset tri II reda i četrdeset šest III reda, koji su se posebno istaknuli svekolikim radom u svojim društvima na dobrobit lovstva u cjelini, dakle glede uzgoja, zaštite i lova divljači. Plakete i odličja je u ime Hrvatskog lovačkog saveza uručio dopredsjednik Dr. sc.

Josip Malnar, predsjednik Povjerenstva za dodjelu lovačkih odlikovanja LS PGŽ-e Marinko Linić i član IO LS PGŽ-e Ivan Bolonić.

   U nastavku ovog svečanog dijela izvršena je i dodjela diploma za 40 lovaca koji su tijekom lovne godine uspješno položili lovački ispit. Svima njima čestitamo i želimo dobru kob. Položenim ispitom i učlanjenjem u jednu od lovačkih udruga postat će članovima velike lovačke obitelji od oko 3.400 lovaca LS PGŽ-e istaknuo je Tondini Tihomir, prof.

   U cilju zaštite od nečasnih radnji ističemo da su kroz posebno obrazovanje osposobljena i četiri nova lovočuvara, kojima su isto tako uručene diplome odnosno uvjerenja za čuvanje divljači u svojim lovačkim udrugama od mogućeg krivolova. Diplome i uvjerenja je u ime Hrvatskog lovačkog saveza uručio dopredsjednik dr. sc.

Josip Malnar i Predsjednik Savjeta za obrazovanje LS PGŽ-e Tihomir Tondini, prof.

   U svom obraćanju nazočnima predsjednik dr. sc. Josip Malnar čestitao je svečarima na dodijeljenim diplomama, pohvalio je predavače na izvrsnim rezultatima postignutim  u postupcima obrazovanja te naglasio da će lovci stečeno znanje vrsno koristiti u daljnjoj aktivnosti baveći se lovom u ukupnom smislu te riječi. Čestitao je svim odlikovanim lovcima na dodijeljenim odlikovanjima naglasivši da im ona trebaju služiti na lovačku čast i biti podstrek za daljnji rad u svojim društvima na dobrobit lovstva u cjelini, a mladim lovcima poticaj za njihov rad.

   Svečanost je nastavljena uz druženje u veselom raspoloženju i priređen prigodan domjenak za sve prisutne kojeg je organizirao domaćin.