Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Skupština Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije
Skupština Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije      U Opatiji, 18.5.2014. godine održana je izborna Skupština Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije, na kojoj je Dr. sc Josip malnar po treći put izabran za predsjednika Saveza. Skupštini je prisustvovalo 34 od ukupno 40 delegata skupštine, koji su jednoglasno podržali kandidaturu novog predsjednika na mandatno razdoblje od četiri godine. Ujedno je podržana i kandidatura Đure Dečaka za predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza.

     Za dopredsjednika Županijskog saveza izabran je Marinko Linić, a u Izvršnom odboru će, uz predsjednika i dopredsjednika, sjediti još jedanaest članova: Zdenko Perić, Ivan Bolonić, Mladen Mauhar, Tihomir Tondini, Boris Miklić ml., Dušan Mušćo, Branko Curl, Miroslav Brakuza, Milorad Šepić, Damir Babić, i Valter Crnković.

     Nadzorni odbor Saveza činiti će Miroslav Gašparac, Igor Uremovi i Anton Petrinić.

    Dr. sc. Josip Malnar je u obraćanju delegatima iznio da će nastaviti sa započetim aktivnostima te da će raditi na objedinjavanju rada svih četrdeset lovačkih društava na području naše Županije koja broje oko 3.500 lovaca. Kako postoje predrasude javnosti da su lovci nepoželjni u društvu, ukazati na pravu istinu da lovci odrađuju ogroman posao u lovištima i ambijentu ekosustava. Lovci su ti koji se o životinjama brinu u vrijeme klimatskih nepogoda, u prihrani i prehrani divljači, pri tome ne štedeći svoje vrijeme.

     Treba napomenuti da je odaziv gostiju bio dobar. Kao predstavnik Primorsko-goranske županije, Skupštini je prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Gerhard Lempl, kao i bivši pročelnik Berislav Tulić. U ime Hrvatskog lovačkog saveza došao je glavni tajnik Ivica Budor, a u ime Lovačkog vjesnika glavni urednik Ivica Stanko. Dragi gost iz LS Istarske županije bio je predsjednik Graciano Prekalj, kao i bivša lovna inspektorica Arinka Pavić. U obraćanju svih gostiju napomenuto je da se do sada ostvarena izvrsna suradnja sa Primorsko-goranskom županijom, Hrvatskim lovačkim savezom, Inspektoratom, Ministarstvom poljoprivrede, Hrvatskim šumama, te Lovačkim vjesnikom koji je izvještavao o raznim zbivanjima na području Županije.

     Nakon Skupštine, podjeljene su plakete Saveza za sve zaslužne članove Izvršnog odbora, Nadzornog odbora te predsjednicima povjerenstava i komisija za protekli četverogodišnji mandat te se nastavilo s lovačkim druženjem uz primjeren lovački domjenak.

    
Bojan Marković, tajnik LS PGŽ