Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Rezultati županijskog natjecanja u lovnom streljaštvu
Rezultati županijskog natjecanja u lovnom streljaštvu

     Na strelištu „Kamensko“ u Stubici, pokraj Vrbovskog, u organizaciji LD „Lipov vrh“ Severin - Lukovdol i Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije održana su tri kola lovnog streljaštva u disciplinama lovački trap i lovački karabin.


     Uz sudjelovanje 30 lovaca/strijelaca iz 13 lovačkih društava Saveza prije samog početka natjecanja prigodne riječi okupljenima je u ime Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije uputio predsjednik povjerenstva za lovno streljaštvo Milorad Šepić, upoznajući  sve natjecatelje sa pravilima natjecanja.


     Nakon dvije serije po dvadeset i pet meta u disciplini lovački trap i dvije serije po pet hitaca u metu srnjaka u disciplini lovački karabin, u pojedinačnom dijelu najbolji rezultat ostvario je Filip Vasilić iz LD „Šljuka“ Krk sa 142 pogotka, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Mario Antolić i Damir Babić (oba iz LU „Lipov vrh“ Severin-Lukovdol) sa 139 pogodaka.


     U ekipnom dijelu najbolji rezultat ostvarili su lovci/strijelci prve ekipe LD „Jelenski jarak“ Vrbovsko (Iko Voloder, Bruno Ivanković i Marijan Božić) sa ukupno osvojenih 406 bodova, drugo mjesto zauzeli su lovci/strijelci LD „Šljuka“ Krk (Filip Vasilić, Vladimir Babić i Ivan Brala) sa 394 bodova, a treće mjesto pripalo je ekipi LU „Lipov vrh“ Severin-Lukovdol (Mario Antolić, Damir Babić i Jure Kramarić) sa 389 osvojenih bodova.


     Posljednje, i odlučujuće kolo, održati će se 3. rujna na strelištu „Vojsko“ u Kukuljanovu, nakon kojeg će biti poznata ekipa Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije za nastup na 23. državnom prvenstvu Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu u Bzenici.Rezultati - pojedinačno


Rezultati - ekipno


Tekst: Bojan Marković, dipl. ing. šum.

Foto: Anđelko Cuculić