Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Prvenstvo Lovačkog saveza PGŽ u lovačkom trapu i lovačkom parkuru
Prvenstvo Lovačkog saveza PGŽ u lovačkom trapu i lovačkom parkuru       Na županijskom prvenstvu lovačkog saveza Primorsko - goranske županije u gađanju letećih meta održano je ove godine pet kola. Prvo kolo u disciplini lovački trapodržano je u Puntu na otoku Krku, a treće u  Stubici na strelištu „Kamensko“, na kojima se pucalo po dvije serije u 25 meta. Na drugom i četvrtom kolu natjecalo se u disciplini lovački parkur na strelištu „Vojsko“ u Kukuljanovu, također u dvije serije o 25 meta. U petom (finalnom) kolu lovci Primorsko-goranske županije su se natjecali u obje discipline, po pravilima Hrvatskog lovačkog saveza.
     Ovakvim rasporedom natjecanja svaki lovac ispucao je 125 meta lovačkog trapa i 125 meta lovačkog parkura. Na županijskom prvenstvu natjecalo se 36 lovaca iz 9 lovačkih društava Lovačkog saveza Primorsko goranske županije.
     Prvak županije je Vladimir Babić, član LD "Šljuka" Krk, drugo mjesto osvojio je Željko Lučić iz LD „Lisjak“ Kastav, a treće Damir Babić, član LU „Lipov vrh“ Severin - Lukovdol.
Ekipno prvo mjesto osvojili su članovi LD "Šljuka" Krk, drugo mjesto zauzeli su članovi LD „Tuhobić“ Krasica, a treće članovi LD "Jelenski jarak“ Vrbovsko.
     Sva natjecanja u organizaciji Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije, sufinancirala je i Primorsko goranska županija.


Bojan Marković, dipl.ing.šum.