Proslava Sv. Huberta u Karlovcu
Proslava Sv. Huberta u Karlovcu      Zajednička proslava spomendana svetog Huberta, zaštitnika lovaca i lovstva, koju organizira Hrvatski lovački savez ove se godine održala u subotu 5. studenoga u Karlovcu. Na proslavi Sv. Huberta prisustvovali su i lovci Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije, članovi Izvršnog odbora te po jedan predstavnik društva/udruge našeg Saveza.

Karlovac su ispunili lovci iz svih krajeva Hrvatske budući da su od jutarnjih sati autobusima pristigli iz svih lovačkih saveza županije. U 12 sati ulicama Karlovca, krenuli su lovci predvođeni konjanicima stjegonošama, do Nacionalnog svetišta svetog Josipa gdje ih je dočekao rektor svetišta vlč. Antun Sente.

Središnji događaj, svetu misu, predvodio je mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački. Na samom početku misnog slavlja zavjetnu svijeću za sve lovce upalio je predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak koji je i na kraju mise uručio biskupu Gorskom Zlatnu plaketu u znak zahvale.

Nakon zajedničke fotografije uslijedio je zajednički ručak u dvorani OŠ Grabrik gdje je riječi dobrodošlice uputio predsjednik Lovačkog saveza Karlovačke županije Vinko Pavlić.

U prijepodnevnim satima izaslanstva Hrvatskog lovačkog saveza predvođeno predsjednikom Dečakom kao i izaslanstva grada Karlovca te Karlovačke županije koje je predvodio župan Ivan Vučić položilo je vijence i upalilo svijeće kod spomenika svim poginulim braniteljima i lovcima.

Tradicija zajedničke proslave koju organizira Hrvatski lovački savez započela je 2010. godine u Svetištu Majke Božje Bistričke te se svake godine održava u jednom od svetišta ili središta biskupije u Hrvatskoj. Domaćin ovogodišnje proslave, Lovački savez Karlovačke županije istaknuo se izvrsnom organizacijom u prijemu ovako velikog broja lovaca iz svih lovačkih saveza županije i Lovačkog saveza Grada Zagreba.