Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Pripreme za Lovački sajam u Delnicama
Pripreme za Lovački sajam u Delnicama U prostorijama Grada Delnica održan je preliminarni sastanak na temu     organizacije  manifestacije „Lovački sajam u Delnicama", planiran za 27. kolovoza 2022. godine, na kojem su prisustvovali dr. sc. Josip Malnar, predsjednik Lovačkog saveza PGŽ-e, Bojan Marković, tajnik Lovačkog saveza PGŽ-e,  Nenad Vančina rukovoditelj Odjela za lovstvo, te predstavnici lokalnih lovačkih društava Ivan Fabijanić (predsjednik LD „Tetrijeb" Delnice) i Dalibor Šoštarić (tajnik LU „Divokoza"  Brod na Kupi).  Ispred Grada Delnica sudjelovali su gradonačelnica Katarina Mihelčić, pročelnik Odjela za lokalnu samoupravu Tomislav Mrle, direktorica KTD Risnjak- Delnice d.o.o. Iva Žagar, v.d. pročelnika Odjela za komunalni  sustav Goranka Kajfeš, te vjećnici Josip Prelac i  Danijel Kezele. Lovački sajam bi svojim sadržajem i atraktivnošću trebao doprinijeti raznolikosti turističke ponude i promovirati lovstvo onima koji ga ne poznaju dovoljno na jedan sasvim drugačiji način.

 

     Lovački savez Primorsko-goranske županije potvrdio je svoju potporu i sudjelovanje u aktivnostima i organizaciji Lovačkog sajma u Delnicama, sa daljnjim smjernicama i aktivnostima vezano uz odabir najboljeg prostora za organizaciju takmičenja u oponašanju jelenske rike i kuhanju lovačkog gulaša te će organizirati i obavijestiti natjecatelje i lovačka društva s područja Primorsko-goranske županije.

 

     Grad Delnice će u suradnji s ostalim članovima organizacijskog odbora Grada organizirati kulturno-zabavne sadržaje tijekom cijelog dana posvećenog lovstvu i lovcima, osigurati ugostitelje, prikladno urediti prostor, osigurati tribine za samo takmičenje, nagrade za pobjednike, voditelja, te organizirati radionice/igraonice za djecu i dr.

 

     Dr. sc. Josip Malnar uručio je Gradu Delnice zlatnu plaketu Hrvatskog lovačkog saveza povodom prošlogodišnjeg održanog državnog prvenstva Hrvatskog lovačkog saveza u lovnoj kinologiji, na čijem se području održao dio natjecanja 12. lovnokinološkog kupa „Sv. Hubert".