Otvorenje lovačke kućice LD-a "Srndać" Permani
Otvorenje lovačke kućice LD-a
     Simboličnim presijecanjem vrpce zamjenice načelnika općine Matulji, Eni Šebalj i  predsjednika LD „Srndać" Permani Stanka Kalčića, na Podelku u Velom Brgudu svečano je otvorena lovačka kućica lovne grupe „Brgud".

Predsjednik društva iskazao je veliko zadovoljstvo otvaranjem ovog objekta kojeg su izgradili vrijedni članovi društva i prijatelji svojim rukama i vlastitim sredstvima. Zahvalio se svim članovima koji su uložili stotine radnih sati svojeg slobodnog vremena, često dovlačeći svoj materijal i alat na samo gradilište, te su tako  uspjeli u dugogodišnjoj nakani da sagrade svoju lovačku kućicu po svojoj mjeri i po svojim željama.

„Kućica je u začetku bila zamišljena u manjim dimenzijama nego smo ju izgradili, jer kada smo počeli s radovima uvidjeli smo da smo sposobni napraviti i nešto veće i komotnije nego je bilo predviđeno. Naše matično lovačko društvo "Srndać" Permani već ima sagrađenih lovačkih kućica, ali su one sve sagrađene u vremena kada je izgradnja takvih objekata bila mnogo izvedivija nego u današnje vrijeme. Našem Društvu veliko hvala za razumijevanju i potpori našoj velikoj želji da i naša lovna grupa ima svoj kutak, u kojem će se sastajati i međusobno družiti svi lovci u cilju razvoja i unapređenja lovstva", rekao je predsjednik Društva Stanko Kalčić.

U ime Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije obratio se i predsjednik, dr. sc. Josip Malnar, ističući da je LD „Srndać" Permani jedno od najbrojnijih društava u našoj županiji, te da gospodare sa jednim od najboljih lovišta koje se odlikuje dobrim staništem za jelensku i srneću divljač te divlju svinju. Čestitao je svim članovima na uloženom trudu u izgradnji ovog vrijednog objekta te im zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Prigodnim riječima obratila se viša savjetnica za šumarstvo i lovstvo Primorsko-goranske županije, Blaženka Kulić, napomenuvši dobru suradnju LD „Srndać" Permani sa Primorsko-goranskom županijom, te zamjenica načelnika općine Matulji, Eni Šebalj. Svetu misu pored izgrađenog objekta vodio je velečasni Marinko Kajić.