Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Održana terenska nastava i ispiti za lovca
Održana terenska nastava i ispiti za lovca
     Temeljem sustava za izobrazbu lovca putem edukacijske platforme Hrvatskog lovačkog saveza, Lovački savez Primorsko-goranske županije organizirao je terensku nastavu i usmeni ispit. 

     U lovištu VIII/125 - "Krasica", lovoovlaštenika LD „Tuhobić" Krasica održana je terenska nastava u kojem su se prisutni kandidati upoznali sa gospodarenjem lovištem, obilazeći  hranilišta za krupnu i sitnu divljač, solišta te umjetna i prirodna pojilišta kao i sve lovnogospodarske i lovnotehničke objekte. Prije obilaska lovišta, na streljani „Vojsko" na Kukuljanovu, kandidati su upoznati sa rukovanjem i gađanjem iz lovačkog oružja te sigurnosti u lovu.

     Ispiti za lovačke pripravnike organizirani su u tajništvu Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije u Rijeci, temeljem suglasnosti Hrvatskog lovačkog saveza, koje su provodili licencirani ispitivači; dr.sc. Josip Malnar, dr. sc. Boris Miklić, dr. sc. Tibor Andreanszky, O´Brien Sclaunich, Krešimir Janeš i Miroslav Gašparac.

Usmeni ispiti započeli su prozivkom i identifikacijom nazočnih kandidata, gdje je utvrđeno da se ispitu odazvalo 35 kandidata te da svi ispunjavaju uvjete za polaganje ispita, kojeg su polagali pojedinačno po obrazovnim područjima pred Ispitnim povjerenstvom i tajnikom Povjerenstva. Od 35 nazočnih kandidata, 30 kandidata uspješno je položilo lovački ispit, te im se, po završetku ispita, obratio  predsjednik Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije dr. sc. Josip Malnar, izrazivši pohvale na njihovom uloženom trudu uz naglasak na daljnju potrebu učenja i usavršavanja, u cilju razvoja i unapređenja lovstva u matičnim lovačkim društvima/udrugama te županijskog Saveza.
 
     Sljedeći ispitni rok i terenska nastava održati će se tijekom mjeseca lipnja.