Nalazite se u > Vijesti iz saveza
ODRŽANA SREDIŠNJA PROSLAVA DANA SVETOG HUBERTA U RIJECI
ODRŽANA SREDIŠNJA PROSLAVA DANA SVETOG HUBERTA U RIJECI

       U Svetištu Majke Božje na Trsatu u Rijeci, u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza i Lovačkog saveza Primorsko goranske županije, u petak 02.11.2012. god. održana je središnja svečanost obilježavanja dana Sv. Huberta.

        Oko devet stotina lovaca iz cijele Hrvatske, s državnim, te zastavama lovačkih saveza i lovačkih društava iz Lovačkog saveza PGŽ-e, na znak lovačke trube rogiste Arisa Francetića, predvođeni konjanicima članovima Konjičkog kluba iz Lukeža, prošlo je u svečanom mimohodu kroz crkveni perivoj, gdje su lovci iz svih županija Republike Hrvatske odali počast Sv. Hubertu, zaštitniku lova  i gdje je oživljena legenda o Sv. Hubertu. Sliku Sv. Huberta u pratnji konjanika nosile su simpatične djevojčice - članice Plesne skupine „Gromnišćka zemlja“ Rea Marčelja i Mateja Linić, inače prvakinje Europe u plesu za svoj uzrast.

       Nakon uprizorenja legende o Sv. Hubert povorka se s razvijenim zastavama uputila u crkvu Majke Božje, gdje misno slavlje predvodio dugogodišnji gvardijan Trsatskog svetišta, neumorni trsatski franjevac fra Serafin Sabol.