Održan 1. ispitni rok

Lovački savez Primorsko-goranske županije organizirao je i proveo osposobljavanje i ispite za stjecanje zvanja za lovce i lovočuvare. Predavanjima je prisustvovalo 20 kandidat za zvanje lovca i 9 kandidata za zvanje lovočuvara, koja su počela 29. rujna,  a završila 12. studenog, na terenskoj nastavi na strelištu "Vojsko" na Kukuljanovu, te u lovištu VIII/128 „Ponikve - Gradina“ kojim gospodari lovačko društvo „Kamenjarka“ Kukuljanovo-Škrljevo

Osposobljavanje i ispiti su održani u skladu s Nastavnim planom i programom, a na temelju Pravilnika o osposobljavanju kadrova u lovstvu. Osposobljavanje su provodili po pojedinim ispitnim područjima licencirani predavači u prostorijama Lovačkog saveza PGŽ-e u teorijskom dijelu.

Na streljani „Vojsko“  uz vođenje i brigu u gađanju lovačkim oružjem pod nadzorom Milorada Šepića kandidati su se po prvi puta susreli sa lovačkim oružjem, te su u sklopu terenske nastave pucali na glinene golubove, dok su pod  vodstvo Tihomira Tondinija kandidati posjetili lovna područja Šćurak, Vojsko, Plosnati Brig, Plosna, Kurentovo i Brig. U lovištu su posjetili umjetna i prirodna pojilišta, solišta za visoku divljač, automatsku hranilicu, visoku otvorenu i zatvorenu čeku, te jednogodišnje remize.

Na ispitu, koji je održan 26. studenog. pred Ispitnim povjerenstvom, na kojem je pristupilo 19 kandidata za lovca, te 9 kandidata za lovočuvara. Ocijenjeno je da je ispit za lovca uspješno položilo 17 kandidata, koji su pokazali zavidno znanje i položili ispite te mogu uspješno djelovati u svojim društvima/udrugama, dok su dva kandidata upućena na popravni usmeni ispit. Svih 9 kandidata za lovočuvara uspješno su položili ispite, te će svoje znanje moći koristiti u cilju razvoja i unapređenja lovstva u svojim matičnim društvima.

Bojan Marković, dipl.ing.šum.