Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Održan 1. ispitni rok
Održan 1. ispitni rok      Lovački savez Primorsko-goranske županije organizirao je i proveo osposobljavanje i ispite za stjecanje zvanja za lovce i lovočuvare. Predavanjima je prisustvovalo 41 kandidat za zvanje lovca i 4 kandidata za zvanje lovočuvara, koja su počela 18. rujna a završila 15. studenog, na terenskoj nastavi na strelištu "Vojsko" na Kukuljanovu, te u lovištu VIII/128 „Ponikve - Gradina“ kojim gospodari lovačko društvo „Kamenjarka“ Kukuljanovo-Škrljevo
    
Osposobljavanje i ispiti su održani u skladu s Nastavnim planom i programom, a na temelju Pravilnika o osposobljavanju kadrova u lovstvu. Osposobljavanje su provodili po pojedinim ispitnim područjima licencirani predavači u prostorijama Lovačkog saveza PGŽ-e u teorijskom dijelu. Predsjednik povjerenstva Tihomir Tondinij,  podučio je kandidate o povijesti hrvatskog lovstva, propisa, lovačkog glasila i umjetnosti, dok su na terenskoj nastavi kandidati posjetili lovna područja Vojsko, Šćurak, Plosnati Brig, Plosna i Brig Kurentovo.U lovištu su posjetili umjetna i prirodna pojilišta, solišta za visoku divljač, automatsku hranilicu, visoku otvorenu i zatvorenu čeku, te jednogodišnje remize.
    
Dr. sc. Tibor Andreanszky, vodio je predavanja iz Prirodoslovlja i bolesti divljači, kako bi budući lovci što bolje upoznali biologiju divljači i njene karakteristike. O gospodarenju lovištem i divljači, lovačkoj etici, načinima lova, predavanja je održao Boris Miklić, dipl. ing. šumarstva, a o lovnoj kinologiji i svemu oko lovačkih pasa, pasmina, ocjenom oblika i rada,  uzgoja i uporabe lovačkih pasa kandidate je upoznao Siniša Arh, dipl. ing. šumarstva, O lovačkom oružju kao osnovnom alatu svakog lovca kroz opise vrsta, karakteristika, kalibara i balistike predavanje je održao je Krešimir Janeš, dipl. ing. šumarstva. Dr. sc. Vidoje Vujić održao je i upoznao sve kandidate o temi ekologije i zaštite prirode koja postaje sve značajnija u modernom svijetu, naročito zbog zadiranja čovjeka u prirodu i okoliš. 
     Na streljani „Vojsko“  uz vođenje i brigu u gađanju lovačkim oružjem pod nadzorom Milorada Šepića kandidati su se po prvi puta susreli sa lovačkim oružjem, te su u sklopu terenske nastave pucali na glinene golubove.

     Na ispitu, koji je održan 28. i 29. studenog pred Ispitnim povjerenstvom, na kojem je pritupilo 29 kandidata, ocijenjeno je da je spit spješno položilo 26 kandidata,koji su pokazali zavidno znanje i položili ispite te mogu uspješno djelovati u svojim udrugama . Treba napomenuti da su kandidati uglavnom mlađi ljudi te im čestitamo na uspješnom položenom ispitu, i svima želimo dobru kob.


    
 

 
    

     Sljedeći ispitni rok održati će se 06.12.2014. godine s početkom u 9:00 sati.