Ocjenjivanje oblika i ispita prirođenih osobina pasa goniča
     Uz suglasnost Hrvatskog lovačkog saveza, održana je već tradicionalna kinološka manifestacija ocjene oblika i ispita prirođenih osobina (IPO) za lovačke pse ptičare, u organizaciji Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije i LD-a „Srnjak" Fužine-Lokve, u lovištu VIII/112 - „Vranjak" pored Liča.

Na dogovorenom zbornom mjestu, pored lovačke kuće „Brdo-Lič"u ranim jutarnjim satima okupili su se lovci sa svojim vjernim pratiteljima, pretežno alpskim brak jazavčarima.

Prema postavljenom planu i programu rada startalo se sa provjerom rodovnica pasa sudionika, od strane dugogodišnjeg lovnokinološkog suca Miroslava Grgurića iz Skrada, nakon koje se otpočelo sa smotrom i ocjenom oblika pasa sudionika te zajedničkim odlaskom u terene lovišta na polaganje terenskog ispita. Samo lovište i tereni bili su idealni za provedbu navedene manifestacije, dok su i vremenski uvjeti bili naklonjeni svim psima goničima.

Lovnokinološki sudac Miroslav Grgurić iz Skrada ocjenjivao je ponašanje na pucanj (na povodniku i slobodno), ustrajno
traženje/pronalaženje, gonjenje, njuh, glas, poslušnost i vodljivost, te se je i ovom prilikom vidjelo da naši članovi rade na poboljšanju lovne kinologije u Primorsko-goranskoj županiji.

Organizaciju ispita i ocjenjivanje oblika, uz Lovački savez PGŽ-e, sufinancirala je i Primorsko-goranska županija.