Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Obrazovanje kadrova u lovstvu
Obrazovanje kadrova u lovstvu
     Kao i svake godine, Lovački savez Primorsko-goranske županije organizirao je i proveo osposobljavanje i ispite za stjecanje zvanja lovca, lovočuvara i ocjenjivača lovačkih trofeja u lovnoj 2018/19. godini. Zadnji ispit održan je krajem mjeseca studenog 2018. godine, te je time Lovački savez Primorsko-goranske županije bogatiji za 23 lovca, 3 lovočuvara i 8 ocjenjivača lovačkih trofeja, koji su pokazali zavidno znanje te time mogu uspješno djelovati u svojim lovačkim društvima/udrugama u našoj županiji. Kandidati su uglavnom bili mlađi ljudi, te su se među njima našle i dvije lovkinje. 

     Osposobljavanje i ispiti su održani u skladu s Nastavnim planom i programom, a na temelju Pravilnika o osposobljavanju kadrova u lovstvu. Osposobljavanje su po pojedinim ispitnim područjima provodili licencirani predavači, u prostorijama Lovačkog saveza PGŽ-e u teorijskom dijelu. 

     Terenska nastava se održala u lovištu VIII/125 - "KRASICA" kojim gospodari lovačko društvo „Tuhobić" Krasica u kojem su kandidati posjetili umjetna i prirodna pojilišta, automatsku hranilicu, solišta za visoku divljač, visoku otvorenu i zatvorenu čeku, te jednogodišnje remize, uz vođenje i brigu Milorada Šepića, a na streljani „Vojsko" kandidati su upoznati s rukovanjem i gađanjem iz lovačkog oružja.

     Dr. sc. Josip Malnar, predsjednik Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije čestitao je svim polaznicima u ime svih članova povjerenstva koji su sudjelovali u obrazovanju, pohvalivši polaznike na uspješnom savladavanju ispita, naglasivši da svojim stečenim znanjima mogu obogatiti svoja lovačka društva, kao i lovstvo u Primorsko-goranskoj županiji. 

     U veljači 2019. godine održati će se i vanredni rok, o kojem će svi zainteresirani biti pravovremeno obaviješteni.