Obilježen dan Svetog Huberta
     Na Platku, pored kapelice svetog Huberta, 3. studenoga 80-ak članova iz lovačkih društava Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije predvođena predsjednikom dr. sc. Josipom Malnarom, obilježili su Blagdan Svetog Huberta, u čast i slavu na zaštitnika lovaca, šumara, kinologa, optičara i iscjelitelja bjesnoće i ugriza.

Misu na otvorenom predvodili su velečasni Ivan Milardović, župnik crkve Sv. Mihovila iz Jelenja i velečasni Miroslav Pergl, sužupnik župe Jelenje.

- Sveti Hubert zaštitnik je lovaca i lova, a vi lovkinje i lovci ste, gospodareći i čuvajući divljač i izvrsni Božji suradnici, koji brinu o ravnoteži u prirodi te neka svima vama gospodin Bog bude snaga u gospodarenju lovištem i divljači, uzgoju, zaštiti i lovu - rekao je u svojoj propovjedi vlč. Milardović.

Predsjednik Saveza dr.sc. Josip Malnar se zahvalio svim sudionicima misnog slavlja, koji su slušali riječi Božje te iskoristio priliku da velečasnom Ivanu Milardoviću i velečasnom Miroslavu Perglu u znak zahvalnosti za služenje mise u čast svetog Huberta, katoličkog sveca i zaštitnika lovaca, uruči novoizdanu ediciju „To smo mi" u kojoj smo predstavili sve naše članice sa kratkom poviješću i lovištima kojima gospodare sve naše članice, dajući na uvid sve aktivnosti kojima sudjeluju u razvoju i unapređenju lovstva u našoj županiji.

Novoizgrađena kapelica sv. Huberta nalazi se u neposrednoj blizini lugarnice Šumarije Rijeka, koja je 2020. godine postavljena zahvaljujući inicijativi Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije povodom 25. godišnjicu djelovanja lovkinja i lovaca iz Primorsko-goranske županije, čiju je izgradnju sufinancirala i Primorsko-goranska županija.

Lovački savez, kao krovna udruga lovačkih društava na području Primorsko-goranske županije je udruženje koje djeluje od kraja 1994. godine te su ovom kapelicom svetog Huberta, lovkinje i lovci dobili mjesto na kojem svake godine, 3. studenoga, svečano obilježavaju dan svog zaštitnika.