Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Nova lovačka kuća i trap streljana
Nova lovačka kuća i trap streljana

     Vrijedni lovci LD „Jelenski jarak“ iz Vrbovskog, u šumskom predjelu Jama, nadomak Moravica, sagradili su lijepu lovačku kućicu s nadstrešnicom i pečenjarom. Unutarnje uređenje planirano je za proljeće, a uz prostor u prizemlju, u potkrovlju će biti mjesta za minimalno šest ležajeva, dok će se pod nadstrešnicom moći okupiti i tridesetak ljudi.


     Uspješnim prijavama na javne natječaje Primorsko-goranske županije uspjeli su osigurati 130.000 kuna od kojih je 59.000 kuna bilo namijenjeno za obnovu i uređenje lovačke kućice u Jami, a 71.000 kuna za izgradnju streljane za leteće mete.


     Igor Baraba, predsjednik LD »Jelenski jarak«, napomenuo je da su za svaki od ovih objekata i sami osigurali po 40.000 kuna od različitih donatora i najma lovačke kuće u Cetinu te su taj novac uložili u uređenje spomenutih objekata. Da nije bilo ovih natječaja PGŽ-e i njihovih sredstava mi u sve ovo ne bismo krenuli pa smo im itekako zahvalni na pomoći i poticaju, rekao je Baraba.


     Župan Zlatko Komadina, koji je svečano otvorio lovačku kućicu, istaknuo je da Primorsko-goranska županija dobro surađuje s lovačkim savezom Primorsko-goranske županije i članicama Saveza, te da na temelju te suradnje i prijavljenih projekata ulažu sredstva koja Županija ubire od lovozakupnine, a to će raditi i dalje.


     - Do kraja mjeseca siječnja ide novi natječaj za programe u lovstvu i svi koji to žele, mogu prijaviti svoje projekte. Pri tome je bitno da su projekti što kvalitetniji, a posebno mi je drago da su domaćini pokazali inicijativu te uz naša sredstva našli načina da se i sami uključe u financiranje izgradnje i uređenja ovih objekata, rekao je župan Komadina.


     Predsjednik Lovačkog saveza PGŽ-e i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza dr. sc. Josip Malnar zahvalio se županu što u posljednjih desetak godina sva sredstva iz lovozakupnine idu u razvoj i doprinos radu lovačkih društava na području Primorsko-goranske županije koja je, istaknuo je, perjanica lovstva u Hrvatskoj.

 

     Streljanu je svečano otvorio dugogodišnji član društva Antun Loknar, a nakon toga su lovci svim prisutnim gostima prezentirali kako izgleda natjecanje u lovnom streljaštvu u disciplini lovački trap.

 

Bojan Marković, dipl.ing.šum.

Foto: Primorsko-goranska županija