Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Natjecanje u gađanju malokalibarskom puškom i u oponašanju rike jelena
Natjecanje u gađanju malokalibarskom puškom i u oponašanju rike jelena
     Hrvatsko lovačko društvo „Zec" Klana je u subotu 13.srpnja 2019. godine organiziralo lovačko druženje na lovačkoj kući „Prve njive" na Liscu. Kako je od zadnjeg lovačkog druženja proteklo nekoliko godina ovim se putem okupio veliki broj lovaca i lovačkih prijatelja koji su uveličali ovo druženje. 
 
     Program je započeo natjecanjem u briškuli i trešeti, nastavio se natjecanjem u gađanju malokalibarskom puškom. Natjecalo se ekipno i pojedinačno. U ekipnom dijelu prvo mjesto osvojila je  ekipa LD „Lisjak" Kastav u sastavu Dean Perčić, Mauro Trtan i Siniša Križman koji su uz osvojeni pehar kao nagradu dobili pršut. Drugo mjesto osvojila je ekipa domaćina HLD „Zec" Klana u sastavu Grozdan Vučak, Diego Gržinčić i Igor Štemberger,  dok je treće mjesto osvojila ekipa LD „Srndać" Permani u sastavu Darko Trtan, Dominik Perak i Mauro Kalćić. U pojedinačnom dijelu prvi je Dean Perčić, drugi Mauro Trtan dok je treći Nenad Raspor. 
 
     U večernjim satima program je upotpunio nastup mješovitog lovačkog pjevačkog zbora „Matko Laginja" Klana pod ravnanjem maestre Nedeljke Srebovt. Ove godine zbor slavi 40. godina djelovanja i uvijek se je rado odazivao na sve lovačke manifestacije koje je HLD „Zec" Klana organizirao. 

     Nakon nastupa održalo se jedinstveno natjecanje u oponašanju rike jelena. Prijavilo se ukupno osam natjecatelja koji su oponašali riku jelena u različitim kategorijama. Ocjenjivalo se na način da su suci bez vizualnog kontakta ocjenjivali svaku pojedinačnu izvedbu natjecatelja, zapisničar je bilježio ocjene i na kraju je najviši zbroj ocjena prikupio mladi lovac Davor Mrvčić. Drugo mjesto zauzeo je Damir Prokopović, dok je treće mjesto pripalo Sandru Mrvčiću. Uz prigodne pehare uručeni su im i vrijedni pokloni. Tijekom cijelog dana za najmlađe je organizirana vožnja konjskom zapregom dok je za dobru atmosferu bio zadužen UNIVERZAL BAND. 

     Predsjednik HLD „Zec" Klana, Matija Laginja, zahvalio se na potpori Općine Klana i Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije.
 
Matija Laginja