Nalazite se u > NERAZVRSTANO > opis lovišta
Državno uzgajalište divljači: VIII/27 - "ZEČA"
Karta lovišta nalazi se ovdje.
 
Uzgajalište divljači „Zeča“ zauzima istoimeni nenaseljeni otok smješten uz južnu obalu otoka Cresa. Pruža se u smjeru sjeveroistok – jugozapad. Dug je 3,4 km i širok do jedan kilometar. Najviši vrh 67 m. Građen od vapnenaca, pretežito gol. Veće uvale Slanci, Lušeška dražica i Ustrinski portić. Od obale Cresa udaljen oko 3,5 km. Poznat po nekad bogatoj koloniji divljeg kunića.

 

Površina uzgajališta: Ukupna 256 ha, od toga lovnih 256 ha.

 

Divljač u uzgajalištu

Glavne vrste divljači

Bonitet lovišta 

Lovnoproduktivna površina (LPP)

Matični fond

Odstrjel

Trofejni prvaciha

repova

repova

CIC-ovih bodova


Kunić divlji

I

256

100

100

-


 

            Sporedne vrste divljači značajnije za lovstvo jesu: fazan (38 kljunova) i divlja patka (10 kljunova), a od migratornih vrsta pojavljuju se divlji golub (15 kljunova) i šljuka bena (10 kljunova). Brojke u zagradi označuju prosječni godišnji odstrjel.

 

Lovnogospodarska i lovnotehnička opremljenost uzgajališta

U uzgajalištu se nalazi 10 hranilišta, 4 pojilišta, 6 kaljužišta, 4 hranilišta za sitnu divljač i 1 skladište za hranu te 9 visokih otvorenih čeka (nekada je u lovištu obitavala naseljena divlja svinja, ali je u međuvremenu izlovljena), 1 visoki zasjed i 1 lovačka kuća.

 

Popratni sadržaji u uzgajalištu

Pošto se lovozakupnik bavi isključivo komercijalnim lovom, u uzgajalištu se nalazi lovačka kuća s 5 ležaja i mogućnosti prehrane te je organiziran prijevoz do samog lovišta. Zeča je iznimno popularna destinacija talijanskih lovačkih turista.

 

Lovozakupnik: MA – RA d.o.o., 10000 Zagreb, Širolina 6