Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Dodjela diploma i redovnih odlikovanja
Dodjela diploma i redovnih odlikovanja

U industrijskoj zoni na Kukuljanovu, Lovački savez Primorsko-goranske županije upriličio je svečani dio uručivanja diploma za nove lovce, lovočuvare i ocjenjivače trofeja, te redovnih odlikovanja.

     Skup je prigodnim riječima pozdravio predsjednik Saveza Dr. sc. Josip Malnar, čestitao na ostvarenim uspjesima, te pohvalio rad Povjerenstva za obrazovanje i kulturu Lovačkog saveza PGŽ-e, napomenuvši da je povjerenstvo u samom vrhu izobrazbe kadrova u lovstvu u Hrvatskoj, naročito zbog obrazovanih predavača – ispitivača, koji su ujedno i vrlo aktivni kao lovci, kako u svojim matičnim društvima, tako i u Lovačkom savezu Primorsko-goranske županije.  Posebno ga veseli što sve veći interes za lovstvo pokazuju pripadnice nježnijeg spola.

     T. Tondini, predsjednik povjerenstva za obrazovanje i kulturu je čestitao svim polaznicima u ime svih članova povjerenstva koji su sudjelovali u obrazovanju u lovnoj 2014/15. godini, pohvalivši polaznike na uspješnom savladavanju ispita, nakon kojih je Lovački savez PGŽ-e „bogatiji“ za 61 lovca, 5 lovočuvara i 7 ocjenjivača lovačkih trofeja. Po prvi puta održan je i seminar za osposobljavanje lovaca za prvi pregled odstrijeljene divljači namjenjene stavljanju na tržište na kojemu je sudjelovalo 65 kandidata, a zbog interesa uskoro e se održati još jedan tijekom ove godine. Mladim lovcima zaželio je puno uspjeha u daljnjem radu, lijepih trenutaka u druženje sa prirodom i kolegama lovcima s kojima će moći dodatno učiti i razmjenjivati znanje i iskustva.

Marinko Linić, predsjednik povjerenstva za lovačka odlikovanja i dopredsjednik Saveza čestitao je svim dobitnicima redovnioh odlikovanja, te da im ona budu podstrek za još kvalitetniji rad u cilju razvoja i unapređenja lovstva, kao i na promociji lovačke etike i kulture. Također je čestitao svim novim lovcima, lovočuvarima i ocjenjivačima lovačkih trofeja na stečenim diplomama te im poželio da se sa novim znanjima što prije uključe u rad svojih društava/udruga.


Bojan Marković, dipl.ing.šum.