Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Centralna proslava Dana Sv. Huberta
Centralna proslava Dana Sv. Huberta
   Kao i svake godine, na centralnoj proslavi Dana Svetog Huberta u Kninu, sudjelovalo je i 46 lovkinja i lovaca iz Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije, predvođeni predsjednikom dr. sc. Josipom Malnarom.

   Ove godine, lovci iz svih krajeva Hrvatske okupili su se na 9.  središnjoj proslavi Dana Svetog Huberta u Kninu. Na glavnom trgu, izaslanstva Hrvatskog lovačkog saveza, Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije, Ministarstva poljoprivrede, Grada Knina, Šibensko-kninske županije, Ministarstva unutarnjih poslova i ostalih uzvanika položila su vijence i upalila svijeće kod Spomenika hrvatske pobjede „Oluja 95“. 

   U svečanom mimohodu ulicama Knina prošlo je preokoko 1200 lovkinja i lovaca predvođenih zastavama županijskih Saveza i lovačkih društava/udruga do Crkve Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta. 

   Svetu misu predvodio je monsinjor Tomislav Rogić, biskup Šibenski. Svetište i povijest župe predstavio je gvardijan fra Marko Duran. Prije početka Svete mise predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak upalio je svijeću za sve preminule i poginule Hrvatske lovce i branitelje. Za vrijeme mise pjevao je Mješoviti lovački pjevački zbor „Matko Laginja“ iz Klane. 

   Nakon svete mise Šime Strikoman načinio je Milenijsku fotografiju.

 Posjet na centralnu proslavi Dana Svetog Huberta u Kninu, sufinancirala je i Primorsko-goranska županija, kojoj se i ovom prilikom zahvaljujemo.