Nalazite se u > Vijesti iz saveza
Anton Štefanić državni prvak
Anton Štefanić državni prvak

U organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza i Lovačkog savez Splitsko-dalmatinske županije 2. i 3. listopada održane su manifestacije u lovnoj kinologiji. Tako se u lovištu LD „Sinj“ Sinj po sedmi put održao lovnokinološki kup Hrvatskog lovačkog saveza „Sveti Hubert“, šesti po redu kup Hrvatskog lovačkog saveza u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru održan je u gateru LU „Tovarnica“ Tijarica dok se šesti kup u radu pasa goniča na zeca održao u lovištu LU „Svilaja“ Vrlika. Sve tri lovnokinološke manifestacije Hrvatskog lovačkog saveza po prvi puta su održane u jednom danu.

Na 6. Kupu Hrvatskog lovačkog saveza za pse glasnog gona na divlju svinju u gateru nastupilo je deset lovačkih saveza županija. Dvadeset natjecatelja sa svojim goničima natjecalo se za naslov državnog prvaka, na kojem je prvo mjesto osvojio Anton Štefanić, član  LD " Vrbnik - Garica" Krk s posavskim goničem Amor iz LS Primorsko-goranske županije s 183 boda.  U ekipnom natjecanju prvo mjesto osvojio je LS Osječko-baranjske županije, drugo LS Sisačko-moslavačke županije, a treće je pripalo našoj ekipi LS Primorsko-goranske županije. Čestitke našem prvaku, u nadi da će se u budućnosti više mladih lovnih kinologa uključiti u rad i sudjelovati na županijskim i državnim manifestacijama

Na 7. Lovnokinološkom kupu „Sveti Hubert“ Hrvatskog lovačkog saveza nastupili su predstavnici 13 lovačkih saveza županija te u konkurenciji žena Nikolina Koščević iz LS Zagrebačke županije, Andreja Farkaš iz LS Varaždinske županije i Gorana Šlingar iz LS Osječko baranjske županije.

U Vrlici se održao 6. Kup Hrvatskog lovačkog saveza u radu pasa goniča na zecu na kojem je sudjelovalo 5 lovačkih saveza županija sa svojim ekipama.