Nalazite se u > Vijesti iz lovišta
6. Memorijalni kup "Ratko Vidulin" LD "Kobac 1906" Lovran i komemoracija za Jordana Brumnjaka
6. Memorijalni kup      Lovačko društvo "Kobac 1960" Lovran uspješno je organiziralo 6. Memorijalni kup "Ratko Vidulin"; takmičenje lovačkim oružjem s kratkim cijevima. Takmičenje je održano 05. kolovoza 2018. godine na sam Dan proslave oluje, dana pobjede i domovinske zahvalnosti u čast na prerano preminuloga člana, vrsnoga strijelca i lovca Ratka Vidulina.

    
Samom takmičenju odazvali su se prijatelji iz šireg dijela Primorsko-goranske i Istarske županije. Prvo mjesto ekipno osvojio je LD „Perun“ Moščenićka Draga (Tedi Negrić, Antonio Negrić i  Nello Negrić), drugo mjesto pripalo je LD-u „Lisjak“ Kastav (Dean Perčić, Goran Puž, Siniša Križdan), dok su treće mjesto zauzeli članovi LD „Mirna“ Buzet (Damir Totman, Dragan Gregorović, Damir Sirotić). U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Daniel Mikleuš (LD „Kobac 1960“ Lovran), drugi je bio Tedi Negrić iz LD-a „Perun“ Moščenićka Draga, a treće mjesto pripalo je Damiru Totmanu iz LD „Mirna“ Buzet.
     Lovci, članovi LD „Kobac 1960“ Lovran pokazali su se još jednom izvrsnim
organizatorima i domaćinima, te je nakon službenoga dijela uslijedio zajednički ručak, kartanje i cjelodnevno druženje svih prisutnih.

    
Nekoliko dana kasnije, održan je komemorativni skup u predjelu Jelvice (Učka) na spomen obilježju Jordanu Brumnjaku, članu društva, sumještaninu i prijatelju, koji je tragično poginuo na Ličkome ratištu u vrijeme Domovinskoga rata. Spomen ploču sa natpisom postavili su lovci, članovi društva, na predjelu lovišta kojega je Jordan posebno volio i često tu boravio. Samome skupu, uz članove matičnoga društva sudjelovali su i predstavnici Općine Lovran, predstavnici Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata, Lovačkoga saveza Primorsko-goranske županije, prijatelji lovci iz susjednih lovačkih društava, te su tako svi zajedno evocirajući uspomene odali dužno poštovanje i sjećanje na našega prijatelja.