Nalazite se u > Vijesti iz saveza
3. kolo županijskog natjecanja lovnom streljaštvu
3. kolo županijskog natjecanja lovnom streljaštvu
     U istom danu, na dva strelišta, održana su natjecanja u lovačkom trapu i lovačkom karabinu, u organizacija Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije. Po prvi puta, na novoizrađenom strelištu „Cetin“, u vlasništvu Lovačkog društva „Jelenski jarak“ iz Vrbovskog. natjecao se 31 lovac/strijelac iz dvanaest društava udruga. Krunoslav Antić, domaćin natjecanja na novom strelištu, pokraj lovačke kuće „Cetin“, otvorio je natjecanje, te je svim strijelcima zaželio puno uspjeha.

     Nakon održane serije lovačkog trapa, natjecatelji su krenuli na strelište „Kamensko“, Lovačke udruge „Lipov vrh“ Severin-Lukovdol, na kojem se održala druga serija lovačkog trapa i natjecanje u gađanju meta srnjaka na 100 metara (lovački karabin). Nakon završetka cjelodnevnog natjecanja, najbolji  rezultat polučio je Željko Lučić iz LD „Lisjak“ Kastav, dok su drugo i treće mjesto podijelili Filip Vasilić (LD „Šljuka“ Krk) i Goran Gerić (LD "Lipov vrh" Severin na Kupi-Lukovdol).

     U ukupnom poretku, u pojedinačnoj konkurenciji i dalje vodi Vladimir Babić iz LD „Šljuka“ Krk sa 224 boda, na drugom mjestu je Željko Lučić iz LD „Lisjak“ Kastav sa 214 osvojenih bodova, dok se na trećem mjestu nalazi Filip Vasilić (LD „Šljuka“ Krk) sa 204 osvojena boda.

     U ekipnoj konkurenciji, najbolji su lovci LD „Šljuka“ Krk, drugo mjesto drže lovci prve ekipe LU „Lipov vrh“ Severin-Lukovdol, a na trećem mjestu nalaze se članovi prve ekipe LD „Jelenski jarak“ iz Vrbovskog.

     Posljednje županijsko natjecanje održati će se 19. kolovoza na strelištu „Vojsko“ u Kukuljanovu, u disciplini lovački parkur, nakon kojeg će biti poznata šestorica najboljih strijelaca, koji će predstavljati Lovački savez Primorsko-goranske županije na državnom prvenstvu u Bzenici.
Bojan Marković