23. susret hrvatskih lovačkih rogista i pjevačkih zborova
     Praćen Limenom glazbom "Marinići”, povodom 23. susreta hrvatskih lovačkih rogista i pjevačkih zborova, Klanom je ove subote prošao mimohod sa 110 članova zborova i rogista.  Ispred crkve svetog Jeronima i u Kino dvorani u Klani nastupili su Prvo hrvatsko društvo lovačkih rogista Brezovica Novi Zagreb, Hubertovi rogisti iz Kraljevca na Sutli, Rogisti Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije iz Đurđenovca, Zbor rogista Opuzen, Dobovski rogisti iz Dobove, Lovski pevski zbor Medvode, Slovenski lovski pevski zbor Doberdob iz Trsta, te Mješoviti lovački pjevački zbor "Matko Laginja” iz Klane.

Ova smotra lovačke kulture je imala poseban značaj, jer je Mješoviti lovački pjevački zbor "Matko Laginja” obilježio 40. obljetnicu svog neprekidnog djelovanja i rada.

Načelnica općine Željka Šarčević Grgić napomenula je da je Klana jedna od najvećih općina u Primorsko-goranskoj županiji te izrazila ponos kako je zbor tijekom svih 40 godina svoga rada sudjelovao u svim manifestacijama koje su se dešavale u Klani.

Dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Graciano Prekalj slavljeničkom zboru uručio je grb Hrvatskog lovačkog saveza za zasluge u dosadašnjem radu, ali i kao poticaj za daljnji rad, dok je tajnik Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije Bojan Marković uručio plaketu povodom obilježavanja 40 godina osnutka i kontinuiranog djelovanja, ističući nastojanja Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije u već tradicionalnom potpomaganju rada zbora, koji su sudjelovali i na obilježavanju važnih datuma vezanih uz lovstvo, promicajući lovačku kulturu i običaje hrvatskih lovaca diljem Hrvatske i Europe.