Nalazite se u > Vijesti iz saveza
1. kolo „Lovačke lige“ Lovačkog saveza PGŽ-e
1. kolo „Lovačke lige“ Lovačkog saveza PGŽ-e      Na strelištu pored Punta na otoku Krku održano je 1. kolo novooformljene „Lovačke lige" u lovnom streljaštvu Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije, u disciplini lovački trap. Najbolja tri natjecatelja kroz 4. kola iz jednog lovačkog društva sudjelovati će na 2. Memorijalnom kupu „Đuro Dečak", u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza u Virovitici.

 

     Prije samog početka natjecanja, Milorad Šepić, predsjednik Povjerenstva za lovno streljaštvo upoznao je sve natjecatelje sa pravilima natjecanja „Lovačke lige", kao i o održavanju županijskih natjecanja, nakon kojeg će 6 najboljih  lovaca/strijelaca predstavljati županijsku ekipu na državnom prvenstvu koje će se ove godine održati u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. U ime domaćina, Vladimir Babić se zahvalio svim prisutnima na dolasku otvorenja sezone natjecanja u lovnom streljaštvu našeg Saveza, zaželjevši im puno uspjeha.

 

     Po vrlo vjetrovitom vremenu, koje je znatno utjecalo na rezultate svakog strijelca, u gađanju 25 letećih meta u dvije serije sudjelovalo je 22 lovaca i jedna lovkinja iz 9 lovačkih društava, članica Saveza.

 

     U pojedinačnoj konkurenciji, Sanjin Jakšetić iz LD-a „Tuhobić" Krasica osvojio je 36 bodova, drugo mjesto zauzeo je Mladen Superina iz LD-a „Jelen" Čavle sa 35 bodova, dok treće mjesto dijele Milorad Šepić iz LD-a „Tuhobić" Krasica i Bruno Ivanković iz prve ekipe LD-a „Jelenski jarak" Vrbovsko sa 32 osvojena boda.

 

     Ekipno prvo mjesto zauzimaju članovi LD-a „Tuhobić" Krasica sa 86 bodova, prva ekipa LD-a „Jelenski jarak" Vrbovsko nalazi se na drugom mjestu sa 84 boda,a na trećem mjestu trenutno se nalazi LD „Jelen" Čavle sa 74 boda.

 

     Prema kalendaru natjecanja u lovnom streljaštvu „Lovačke lige" za 2024. godinu, 2. kolo održati će se 9.6.2024. godine na strelištu „Cetin" kraj Vrbovskog (LD „Jelenski jarak" Vrbovsko), 3. kolo 23.6.2024. godine na strelištu „Kamensko" u Stubici (LU Lipov vrh" Severin-Lukovdol) te 4. kolo 14.7.2024. godine na novootvorenom strelištu „Suho polje" kraj Krmpota (LD „Gradina" Novi Vinodolski).

 

Rezultati - pojedinačno

 

Rezultati - ekipno