Županijsko prvenstvo u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru

U organizaciji Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije i domaćina Lovačkog društva „Jelen“ Skrad - Ravna Gora, 1. listopada 2017. godine, u gateru „Šerementovo“ održano je Županijsko prvenstvo u radu pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru.

Na  prvenstvu se natjecalo 13 pasa, a kinološki suci Miroslav Grgurić iz Skrada i Zdenko Legović iz Tinjana ocjenjivali su ponašanje pasa na pucanj, način traženja i pretraživanja terena, kvalitetu njuha, glas kod divlje svinje prilikom oblajavanja, oštrinu u radu na divlju svinju, ustrajnost u oblajavanju, glas u gonjenju te poslušnost.

Pobjednik natjecanja bio je njemački lovni terijer Don vlasnika Ivana Jakovca iz LD „Jelen“ Skrad - Ravna Gora, drugo mjesto zauzeo je njemački lovni terijer Nisan Von Stattenberg vlasnika Dragutina Kovačevića iz LD „Srnjak“ Fužine - Lokve, dok je  treće mjesto zauzeo alpski brak jazavčar Brik vlasnika Ladislava Podnara iz  LD "Jelen" Skrad - Ravna Gora. Dvoje prvoplasiranih predstavljati će Lovački savez Primorsko - goranske županije na državnom prvenstvu.

Treba napomenuti da je navedeno natjecanje sufinancirala i Primorsko - goranska županija.